Bursa’da ‘kavurma’ gaspı

Marketten satın aldığı kavurma nedeniyle çocuğunun zehirlendiğini iddia ederek, iş yeri sahibinin parasını bıçak tehdidiyle gasbeden kişi yakalandı.

Bursa’da ‘kavurma’ gaspı

Bülent CİVANOĞLU

Bursa’nın Osmangazi İlçesi Küplüpınar Mahallesi’nde marketi bulunan Arif Acar’ın (34), işyerine aynı mahallede oturan eski sabıkalı Zeki Kurtdereli (34) geldi.

Marketten paketlenmiş hazır kavurma alan Kurtdereli, ertesi gün tekrar gelerek çocuğunun zehirlendiğini iddia etti.

Market sahibi Arif Acar, kavurmanın ücreti olan 17 lirayı Zeki Kurtdereli’ye geri verdi. Çok geçmeden yine markete gelen Zeki Kurtdereli,bu kez bıçak gösterdi. Çocuğunu hasteneye götürdüğünü söyleyen Kurtdereli, 900 lira tutan hastane masraflarını market sahibinin karşılamasını istedi.

Arif Acar’dan bıçak zoru ile 500 lira alan Zeki Kurtdereli, bir gün sonra market sahibini telefon ile arayarak 500 lira daha istedi. Bunun üzerine market sahibi Arif Acar, polise giderek şikayetçi oldu.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro ekipleri market etrafına gizlenerek Zeki Kurtdereli’yi beklemeye başladı. Markete parayı almak için gelen şüpheliyi polis burada gözaltına aldı.

“Zeki Kurtdereli ifadesinde ve kendisini görüntüleyen gazetecilere, ” Gasp yapmadım. Çocuğum zehirlenince bana şikayetçi olmamam için para teklif etti. Bende kabul edince bana pusu kurarak benden şikayetçi oldu” dedi.

Gözaltına alınan Zeki Kurtdereli, “Yağma” suçundan adliyeye sevk edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X