Bursa’da kentsel dönüşüm için durdurma kararı!

Bursa’da kentsel dönüşüm için başlatılan ve riskli binaların yenilenmesine ilişkin 0,50 emsal artış kararı, yerel mahkemece durduruldu.

Bursa’da kentsel dönüşüm için durdurma kararı!

Bursa’da bir çok bina bu konuyla ilgili meclis kararını beklerken, bazı binalar meclisten çıkan kararla yıkım ve yenileme işlemlerine başlamıştı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Bursa İli genelinde 17 ilçenin onaylı ve yürürlükteki ‘Riskli Bina tespit edilerek Kentsel Dönüşüm yapılması halinde 0.50’ye kadar emsal artışı yapılabilir’ uygulamasına Bursa 3. İdare Mahkemesi tarafından durdurma kararı çıkarıldı. 

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 29.05.2015 tarihinde riskli binalar için “Kentsel Dönüşüm” yapılması halinde 0,50 emsal artışı kararını yargıya taşıdı. 

Bursa 3. İdare Mahkemesi talebi değerlendirip’yürütmenin durdurulmasına’ karar verdi. Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi tarafından yapılan açıklamada:

“0.50 emsal artışı konusunda mahkeme, hukuka uyarlılık bulunmadığı sonucuna varmıştır. Diğer yandan plan notu değişikliğine dayanılarak emsal artırılmak suretiyle inşaat faaliyetlerin başlatılması halinde telafisi güç zararların oluşabileceği sonucuna varılmıştır. Dava konusu işlemin uygulanması halinde, telafisi güç zararlar doğabileceği öngörülerek Bursa 3. İdare Mahkemesi tarafından 16.11.2015 gün itibariyle ‘yürütmenin durdurulmasına’ karar verilmiştir.” denildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X