Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:
İl genelinde kırsalın gelişimini destekleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ Genel Müdürlüğü eliyle planlanan gölet yapım işlerine yüklenici bulunamıyor.
Dün BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ile konuşurken, değişik ilçelerde yapımı öngörülen, geçtiğimiz hafta iki, dün de bir gölet yapım ihalesine katılımcı olmadığını söyledi.
Biz BUSKİ’nin müteahhitlere istihkak ödemelerinde bir sorun olmadığını biliyoruz.
O halde, müteahhit firmalar gölet ihalelerini niye üstlenmek istemiyorlar?
Bu durumu BUSKİ Genel Müdürü’ne sorduk.
Genel Müdür Gülenç, “Geçen hafta iki, bu hafta da bir gölet projesi ihalemize daha katılımcı olmadı. Sanırız, yükleniciler piyasalardaki maliyet değişkenliğinden ve oynaklıktan bu işlere girmek istemiyorlar” dedi.
Katılımcının çıkmadığı projeleri yeniden ihaleye çıkardıklarını kaydeden Gülenç, “Bu projelerimizin ihalelerini de yenileyeceğiz, umarız talipli çıkar” dedi.
BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün dün yapılması gereken Harmancık ilçesine bağlı İshaklar Mahallesi’nin Mebranlı Gölet Yapım İşi İlahesi’ne müteahhitler ikinci kez teklif vermediler.
Aynı işe ilişkin daha önce çıkılan ihaleye de katılımcı bulunamamıştı.
Şimdi hem bu proje hem de diğerlerine ilişkin kurumun ihale biriminin yeniden bir takvim belirlemesi bekleniyor.
Yüklenici istihkak ödemelerinde en güvenilir kuruluşlardan biri olan BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün, kırsal mahallelerdeki sulama ve gölet yapım işlerine müteahhitlerin istekli olmayışı, genel ekonomik gidişatla ilintili bir durum olarak değerlendiriliyor.
Son günlerde, özellikle akaryakıt fiyatlarındaki istikrarsızlık, bu tür yakıt tüketimi, toprak ve moloz nakliyesi yüksek projelere katılımcı bulunamayışında etken olduğu dillendiriliyor.
Kırsaldaki üreticilere Tarım ve Peyzaj Aş. başta olmak üzere değişik birimleriyle destekleyen Büyükşehir Belediyesi’nin sulama tesisleri yapımına da ayrı önem verdiğini ve 17 ilçede bu projelere ciddi ödenekler ayırdığını biliyoruz
İl genelinde BUSKİ eliyle hayata geçirilen gölet projelerinin bulunduğu tarım havzalarında halen binlerce Bursalı üretici sulu ziraat yapıyor.
Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Demekki ihaleler dahi artık insanalra cazip gelmiyor.Neden denildiğinde yazarımız yazmış.FİYAT İSTİKRARI OLMAUYINCA,İŞİ ALIP AİLESİNE GELİR ELDE ETMEYİ DEĞİL,MEVCUDU KAYBETME RİSKİ insanları tedirgin ediyor.
ALLAH BUSKİ MÜD.Güngör GÜLENÇ beyefendiye kolaylık versin.