Bursa’da kimyasal madde nöbeti

Bursa’da, itfaiye ekiplerinin çöp yangınına müdahale sırasında suyla temas eden çuvallarda meydana gelen patlamayla birlikte çevreye yayılan yoğun koku, paniğe neden oldu. AFAD inceleme yaparken, polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bursa’da kimyasal madde nöbeti

Osmangazi ilçesinde bugün saat 00.30 sıralarında, Alemdar Mahallesi Tabakhaneler bölgesine çöp yangına giden ekipler, alevlere su sıkarak müdahale etti.

Bu sırada çuval içindeki maddede patlamalar meydana geldi, çevreye koku yayıldı.

Durumu fark eden itfaiye ekipleri, AFAD’a haber verdi. Mahalleli de kötü koku nedeniyle büyük panik yaşadı.

Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, dışarı çıkan mahalleliyi evlerine gitmeleri konusunda uyardı.

POLİS KİMYASAL MADDEYİ ATANIN PEŞİNDE

AFAD ekiplerinin zehirli bir gaz olan ‘Hidrojen Sülfür’ olabileceği yönünde bilgi vermesi üzerine bölgede güvenlik önlemi alınırken, polis, kimyasal maddeyi atıp kaçan Oruç K.’yı (38) yakalamak için çalışma başlattı.

KİMSE YAKLAŞTIRILMIYOR

Polis ekipleri gece saatlerinden itibaren kimyasal atıkların döküldüğü ve dumanlar çıkan bölgeye şerit çekerek kimseyi yaklaştırmıyor.

Atıkların döküldüğü bölgeye gelen Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri dökülen kimyasaldan numune alarak inceleme yapılmak üzere götürdü.

Bölgeye dökülen kimyasalın cinsi yapılan incelemenin ardından netlik kazanacak.

DHA – İHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X