Bursa’da Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Karaca’dan çarpıcı tespit; ‘Maalesef herkes kurban kesemeyecek’

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi önemli tespitlerde bulundu. Karaca, “Maalesef herkes kurban kesemeyecek. Üzülerek söylüyorum bunu. Sebebi de, dünyada yaşanan ama ülkemizde çok daha fazla hissedilen fiyat artışları” dedi.

Bursa’da Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Karaca’dan çarpıcı tespit; ‘Maalesef herkes kurban kesemeyecek’

Bircan ÖRSEL

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, kırmızı et fiyatlarında önlenemeyen fiyat artışlarının sebeplerini ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesi uygulanması muhtemel kurban fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

olay.com.tr’ye konuşan Karaca, “Son dönemin en güncel konusu kırmızı et. Kurban Bayramı da tamamen kırmızı eti ilgilendiriyor. Üzülerek söylüyorum, maalesef herkes kurban kesemeyecek. Sebebi de, dünyada yaşanan ama ülkemizde çok daha fazla hissedilen fiyat artışları. Kırmızı et fiyatları insanları zor durumda bırakacak.

Karacabey’de kırmızı et üreticileri ve birlik yöneticileri olarak olarak yaptığımız çalışmalarda, büyükbaş hayvanda karkas 550 lira, küçükbaş hayvanda baskül 300 lira olarak tavsiye fiyatını ilan ettik. Bursa genelinde de hakim fiyatların bunlar olacağını düşünüyoruz” dedi.

BAYRAMDA HAYVAN SIKINTI YAŞANMAZ

Marketlerde uygulanan yüksek fiyat politikasına da değinen Nuri Karaca, “Marketlerde yüksek fiyatlar uygulanıyor. Bunun sebebi de kredi kartına taksitlendirme yapmaları. Bu fiyatlar vatandaşı zorlayacak. Ama zaten şu anda 400 lira karkas fiyatı var. Bundan aşağı da olmayacaktır.

Kurban Bayramı’nda hayvan miktarı yeterli olacaktır. Hem büyükbaşta hem küçükbaşta sıkıntı yaşanmaz. Fakat vatandaşlarımızın hisselerine bir an önce girmelerinde fayda var” diye konuştu.

KIRMIZI ET KONUSU DAHA VAHİM BİR DURUMA GİDEBİLİR

Kırmızı et konusunun Türkiye’de çok daha vahim bir duruma gidebileceğinini vurgulayan Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca, “Sebebi de, defalarca söylemimize rağmen; süt fiyatlarının düşük kalmasından dolayı vatandaşın bu işi bırakmaya başlaması. Süt hayvanı, olmazsa erkek hayvan bulmakta güçlük çekiyoruz. Yeteri derecede kırmızı et üretilemiyor.

Bu iş kısa vadede düzeltilecek bir şey değil. 2010 senesinden bu yana uygulanan vahşi ithalat yani nereden ne bulursan getir politikası süt hayvancılığına sekte vurdu. Onun için kısa vadede düzelmesine imkan yok. Orta ve uzun vadede düzelmesi için de, derhal radikal önlemler alınması lazım. Bunun için tarım ve hayvancılık şurası yapılabilir. Böylelikle orta vadede toparlayabiliriz yoksa durum daha da kötüye gidebilir. Maalesef çocuklarımızın, hayvansal protein yememekten dolayı hem fiziksel hem zihinsel gelişimleri sekteye uğruyor” şeklinde konuştu.

KASAP VE MARKETLERE ÖNLEM ALINMALI

Kırmızı et fiyatlarının zaman zaman aşağıya indiğini de kaydeden Karaca, “Bizim fiyatlarımız aşağıya düşünce kasap ve marketler et fiyatlarını geri almıyorlar maalesef. Bu yanlış bir uygulama. Ramazan’ın son günlerinde karkas 400 liraydı şu an 360 liraya veriyoruz. Ancak, kasaplarda, marketlerde perakende fiyatları aynen devam ediyor. Buna da bir önlem alınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Nuri Karaca, son olarak kırmızı et fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X