Bursa’da kocasını erkek kardeşine öldürttü, 12 yıl sonra yakalandı!

2005 yılında Bursa’nın Orhangazi ilçesinde işlenen cinayette sır perdesi aralandı.

Bursa’da kocasını erkek kardeşine öldürttü, 12 yıl sonra yakalandı!

Bülent CİVANOĞLU/OLAY

26 Nisan 2005 tarihinde Orhangazi Gedelek Köyü, Açmalar Mevkiinde vücudunun beş yerinden bıçaklanmış halde ölü olarak bulunan Kamil Çal cinayetinde, 2016 yılında Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı, yeniden incelenmesi ve olayın aydınlatılması için Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Amirliğine gönderdi.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yoğun çalışması sonucu, cinayet günü kimliği belirsiz bir kişinin Kamil Çal’ı sorduğu, Kamil Çal’ın kamyonu ile işyerine geldiği sırada bu kişi ile birlikte işyerinden çıktıkları ve cesedinin bulunduğu saate kadar başka herhangi biri ile irtibatının olmadığı belirlendi.

Olay yerinde bulunan ve şüpheliye ait olduğu düşünülen sigara izmaritleri muhafaza altına alındı.

Polis ekipleri, Konya, Antalya ve Kütahya’da yaptığı çalışmalar sonucunda katile ulaşmayı başardı.

EŞİ AZMETTİRDİ, KARDEŞİ BIÇAKLADI

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptığı çalışmalar sonucunda Kamil Çal ile evlenmeden önce eşi Fatma Çal’ın imam nikahı ile evli olduğu eşinin, kardeşi Ramazan Kavuşah tarafından bıçakla yaralandığını tespit etti. Cinayetin de bu şekilde işlenmiş olabileceğinden şüphelenen polis, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırmaya başladı.

Konya’da maktulün eşi ile yapılan görüşmede Fatma Çal’ın, kardeşi Ramazan Kavuşah’ı olaydan uzak tutmak istemesi ve cinayetin aydınlatılması konusunda isteksiz tavırları sebebi ile cinayet zanlısının Ramaazan Kavuşah olduğu yönünde şüpheler arttı.

Cinayetin işlendiği tarihte maktül Kamil Çal’ın işyerinde çalışan aşçıya, şüphelinin fotoğrafı gösterildiğince katilin Ramazan Kavuşah olduğu tespit edildi.

SİGARA İZMARİTLERİNDEN DNA ALINDI

Şüpheli Ramazan Kavuşah’tan alınan DNA örnekleri ile olay yerinde bulunan sigara izmaritlerinden alınan DNA örneklerinin uyumlu olduğu tespit edildi.

8 ay süren çalışmaların ardından maktül Kamil Çal’ın başka bir kadın ile ilişkisi olduğundan eşi Fatma Çal tarafından azmettirilen kardeşi Ramazan Kavuşah tarafından yapıldığı tespit edildi. Fatma Çal ve kardeşi Ramazan Kavuşah gözaltına alınarak savcılığa sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X