Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’da koleksiyoner, tarihi eserleri satarken yakalandı

Bursa’da Arkeoloji ve tarihi eser müzesinden aldığı belge ile koleksiyonculuk yapan U.Y. (25) Mudanya sahilinde Roma dönemine ait tarihi eserleri satarken yakalandı.

Bursa’da Arkeoloji ve tarihi eser müzesinden aldığı belge ile koleksiyonculuk

Alınan bilgiye göre, çalışma belgeli koleksiyoncu U.Y.’nin il dışından gelen bazı kişilere tarihi eser satacağı bilgisine ulaşan mali polis şahsı takibe aldı. Mudanya sahilinde bekleyen ve isimlerinin T.Y., C.K., ve S.A. olduğu öğrenilen diğer 3 kişinin yanına gelen U.Y. kağıtlara sarılı olarak getirdiği tarihi eserleri şahıslara teslim ederken polis tarafından yakalandı.

​Gözaltına alınan 4 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü. Pazarlık sırasında ve daha sonra şahıslara ait oldukları belirlenen evlerde ve araçlarında yapılan aramalarda Roma dönemine ait oldukları müze tarafından tespit edilen 1 adet kanatlı melek motifli kandil, 1 adet kalkanlı erkek figürü, ile çok sayıda toprak gözyaşı şişesi, çanak ve sürahi ele geçirildi.

Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir ayda 750 adetten fazla tarihi eser ele geçirdiği öğrenildi.

İfadeleri tamamlanan 4 kişi adli makamlara sevkedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Avatar Seç KAPAT
Bursa'nın yeni Özlüce'si olarak tanımlanan Balkan Mahallesi'ne yapılan Balkan Bölge Parkı,
Sıradaki Haber Bursa’nın en büyük yeşil alan parkı bakın nereye yapıldı!