Bursa’da koleksiyoner, tarihi eserleri satarken yakalandı

Bursa’da Arkeoloji ve tarihi eser müzesinden aldığı belge ile koleksiyonculuk yapan U.Y. (25) Mudanya sahilinde Roma dönemine ait tarihi eserleri satarken yakalandı.

Bursa’da koleksiyoner, tarihi eserleri satarken yakalandı

Alınan bilgiye göre, çalışma belgeli koleksiyoncu U.Y.’nin il dışından gelen bazı kişilere tarihi eser satacağı bilgisine ulaşan mali polis şahsı takibe aldı. Mudanya sahilinde bekleyen ve isimlerinin T.Y., C.K., ve S.A. olduğu öğrenilen diğer 3 kişinin yanına gelen U.Y. kağıtlara sarılı olarak getirdiği tarihi eserleri şahıslara teslim ederken polis tarafından yakalandı.

​Gözaltına alınan 4 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü. Pazarlık sırasında ve daha sonra şahıslara ait oldukları belirlenen evlerde ve araçlarında yapılan aramalarda Roma dönemine ait oldukları müze tarafından tespit edilen 1 adet kanatlı melek motifli kandil, 1 adet kalkanlı erkek figürü, ile çok sayıda toprak gözyaşı şişesi, çanak ve sürahi ele geçirildi.

Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir ayda 750 adetten fazla tarihi eser ele geçirdiği öğrenildi.

İfadeleri tamamlanan 4 kişi adli makamlara sevkedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X