Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Aradığımızda… Keles Belediye Başkanı Ali Doğru, dağın arka yüzünde kalan ve gözden uzak olduğu için gelişme sorunu yaşayan Keles’le ilgili önemli görüşmeler yapmak üzere Ankara’daydı.
İlk girişimlerini…
20 gün önce yaptığı, gündemindeki iki önemli konuyla ilgili bilgiler verdi:
Bir…
“Keles’in girişindeki tepeye TOKİ geçmiş yıllarda 150 civarı konut yaptı. Bugün için 140 vatandaşımızın daha TOKİ’den konut başvurusu var. O konutların yapılabilmesi için önemli adımlar atıyoruz.”
Formülü şu:
“TOKİ konutlarının yanındaki alanda, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne ait lojmanlar var. Lojmanlar, depreme dayanıklı olmadığı için şu an kullanılamıyor ve boş duruyorlar. Bu alanın TOKİ’ye devredilip Keles’e 140 konut daha kazandırılmasını istiyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Söz konusu arazi için geçmişte TKİ ile TOKİ arasında anlaşma sağlanamamış. Bunu çözmek için çalışma başlattık.”
Heyecanını da dile getirdi:
“TKİ lojmanlarının bulunduğu alan, yeni toplu konut alanı için çok uygun. Mevcut lojmanları yıkarak yerine yapılacak TOKİ konutları Keles’e değer katan bir projeye dönüşür.”
İki…
“TKİ’nin ilçemizde iki kömür ocağı vardı. Bu ocakların kömür rezervleri alındı. O ocaklarda geriye fümik asitin hammaddesi olarak kullanılan ürün kaldı. Bu da tarımda kullanılıyor ve gübre üretiminin hammaddesi.”
İsteği şu:
“Harmanalan ve Bıyıklıalan’daki ocaklardan çıkarılacak hammaddenin Keles’e kurulacak tesiste fümik asite dönüştürülerek katma değer sağlamak istiyoruz.”
Düşüncesi şu:
“Kurulacak tesis Keles’e ticari hareket getirir. Marmara ve Ege bölgesinin ihtiyacı olan gübre üretiminde gerekli hammaddeyi işleyeceği için ülke ekonomimize ekonomik kazanç sağlar.”
Şunu da ekledi:
TKİ Genel Müdürü Sayın Abdullah Çiftçi’yi ziyaret edip Keles adına öneri ve taleplerimizi ilettim. Yakında Keles’e gelecek ve yerinde incelemeler yapacak.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…
Hayirli olsun hemen isletmeye gecilsin zira tarimimiz batiyor gubre onemli uretim can damaridir ulkemizin