Bursa’da korkunç kaza: 2 ölü, 18 yaralı

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu Karsak gişeleri yakınında meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı.

Bursa’da korkunç kaza: 2 ölü, 18 yaralı

Alınan bilgiye göre, yaşları 13 ile 15 arasındaki 91 kız öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan kafile, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Bursa gezisi için Diyarbakır’dan uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi.

İhmaller zinciri kazayı beraberinde getirdi

Diyanet İşleri Başkanlığınca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 13-15 yaş aralığındaki çocuklar, 10 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında Bursa’daki kamp için yola çıktı. Uçak ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na gelen 91 öğrenci ve 3 öğretmen gece 00.50 sıralarında karayolu ile Bursa’ya geçmek için 2 otobüsle hareket etti. İstanbul -İzmir Ootobanı Gemlik gişelerine gelindiğinde, öğrencilerinden bazılarının midesinin bulanması üzerine otobüs şoförü yol kenarına çekip beklemeye başladı.

Otobüsün emniyet şeridinde durmasından sonra öğrenciler hava almak için dışarı çıktı. Aynı istikamete gitmekte olan kamyonet emniyet şeridindeki öğrencilerin arasına daldı. Kazada çok sayıda kız öğrenci yaralanırken, Edanur Yıldız (13) ve Semanur Tekinhatun (13) hayatını kaybetti. Kamyonet sürücüsü Sedrettin Eroy’un da aralarında bulunduğu çok sayıda yaralı çevre ilçelerin hastanelerine kaldırıldı.

Yaralıların isimleri açıklandı

Yaralı kız öğrencilerden 4’ünün ağır yaralı olduğu öğrenilirken, hastaneye kaldırılanların isimleri Zilan Ç, Fidan S, Büşra Nur K, Büşra G, Nurcan K, Elif A, Aleyna E, Zehra Nur E, Hümeyre E, Ayşe T, Bahar E, İlayda G., Tuğba T. ve Emine M. Aysel E, diye açıklandı.

Yaralılardan 4’ü taburcu edilirken, otobüs şoförleri Taşpınar ve Selvi ile hafif ticari araç sürücüsü Eroy’un gözaltına alındığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X