Bursa’da köylülere desteğe jandarma engeli

Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyü’nde Lübnanlı maden şirketi tarafından yapılmak istenen cevher zenginleştirme ve atık tesisine karşı köylülerin direnişi devam ediyor.

Bursa’da köylülere desteğe jandarma engeli

Dünya Çevre Günü dolayısıyla CHP, İYİ Parti, DOĞADER, Bursa Çevre Platformu üyeleri Kirazlıyayla’ya giderek köylülere destek vermek istedi. Ancak destekçilerin köye girişi jandarma tarafından engellendi.

Basın açıklamasına katılmak için gelenler köy girişine barikat kuran jandarma tarafından içeri alınmayınca köylüler tepelerden yürüyüp destekçileriyle buluştu.

Köylüler, “Onlar gelemiyorsa biz gideceğiz, dağ tepe yürür gideriz yanlarına. Jandarma engelledi ama başka yollardan gidiyoruz. Gerekirse etkinliği orada yaparız. Mühim olan birlikte olmak’ dedi. 15 kilometre yürüyerek Barçın Köyü girişinde destekçileriyle buluşan köylüler, ‘Lübnanlı şirket köyümüzü terket’ sloganları attı. Uzun uğraşlar sonucunda bir araya gelen grup adına açıklama yapan Bursa Çevre Platformu, “Yılda bin 200 ton kimyasal, kara yoluyla bölgeye taşınacak ve sonrasında atık çamurlarında bölgede kalacaktır. Bu şirketin faaliyetleri maden sahasına uzak veya yakın tüm canlı yaşamın, tarımı, hayvancılığı olumsuz etkileyecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X