Bursa’da kriz çıkaran arazi satışı!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin’in satılığa çıkan 60 dönümlük araziyle ilgili sözlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’da kriz çıkaran arazi satışı!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Birkaç gündür bu sütunlardan Uludağ’ın arka yüzündeki Keles ilçemizde satışı planlanan dev araziye ilişkin gelişmeleri aktarıyoruz.

Gököz Mahallesi sınırlarındaki 59 dönümlük arazinin 11 milyon lira tahmini bedelle, açık teklif yöntemiyle satılacağı duyurulmuş, buna da hem mahallinden hem de ilçe merkezinden satışın durdurulması çağrısı gelmişti.

Dün Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin ile konuştuk.

Öncelikle, satışını planladıkları arazinin Gököz göleti ve çevresinde olmadığını hatırlattı.

Ardından da, “Burayı satın almaya talip olanlar, ilçemizde bir sebze meyve kurutma tesisi kurmayı planlıyorlar” dedi. Keskin, bunun da ilçenin kalkınmasına ve istihdamına katkıları olacağını vurguladı.

Başkan Keskin, ayrıca satıştan elde edilecek gelirle Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Keles Meslek Yüksekokulu’na yeni bir kampüs yapmayı planladıklarını da söyledi.

Başkan ayrıca, satış gelirinin bir kısmıyla da, her yıl yurtdışına ihraç edilen Keles kirazlarını satın almaya gelen tüccarların talep ettiği 3-4 dönüm arazi üzerine ürün toplama merkezi kurmayı hedeflediklerini de dile getirdi.

Bu açıklamalar gösteriyor ki,  ‘İhaleyi iptal edin’ çağrılarına karşı Başkan Keskin’in bu konuda kararlı olduğu anlaşılıyor.

Son yazımızda da vurgulamıştık.

Satış geliri tahmin ettiğimiz gibi Keles’in gelişimine, istihdam ve kalkınmasına katkı için kullanılacak gibi görünüyor.

Arazinin satış ihalesi 14 Ekim’de Keles Belediye Encümeni’nde yapılacak.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X