Bursa’da kurban pazarları hareketlendi

Bayram yaklaşırken vatandaşlar kurban pazarlarının yolunu tuttu. Küçükbaş kurbanlıklar bin 500 ile 3 bin 500 arasında alıcı bulurken, büyükbaş fiyatları ise 6 bin lira ile 40 bin lira arasında değişiyor.

Bursa’da kurban pazarları hareketlendi

HATİCE DAL

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hayvan pazarlarında da hareketlilik başladı. Panayır’da kurulan kurban satış yerine giden vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden şikâyet ederken, satıcılar ise maliyetlerin artmasından dolayı fiyatların normal olduğuna işaret etti.

Söz konusu pazarda küçükbaş hayvanlar bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında alıcılarını beklerken, büyükbaş hayvanlar ise 6 bin lira ile 40 bin lira arasında satışa sunuluyor.

Erzurum’dan getirdiği küçükbaş 60 hayvandan sadece 20 tanesini satabildiğini belirten Hamza Tolun, vatandaşların bütçesine göre tercihte bulunduğunu söyledi.

Kars’tan 150 küçükbaş hayvanla Bursa’ya gelen Mustafa Keskin ise, ‘’80 tanesini satabildim. Geri kalan hayvanlarım alıcılarını bekliyor. Diğer bayramlara göre bu yıl talep daha düşük. Vatandaşın alım gücü olmayabilir ya da fiyatlar son günlerde daha düşer diye bekliyor olabilirler. Ancak hayvan fiyatlarının tabanı zaten yüksek olduğu için herhangi bir düşüş yaşanmaz. Kimse zararına mal vermez” dedi.

EN BÜYÜK KÜÇÜKBAŞ 5 BİN 750 LİRAYA SATILDI

Yem fiyatlarında geçen yıla göre yaşanan yüzde 100’lük zammın hayvan fiyatlarını etkilediğine vurgu yapan satıcı Ramazan Aysoy da, küçükbaşları bin 600 ile 3 bin 600 lira arasında sattığını anlattı. Teke farklı bir hayvan olduğu için onun fiyatının 3 bin 500 lira olduğuna dikkati çeken Aysoy, ‘’Kendi türünün en pahalısı. Bayrama bir gün kala vatandaşların talebi artacaktır” diye konuştu. Pazarın en büyük küçükbaşının sahibi Trabzonlu üretici ise, şunları kaydetti: ‘’152 kg ağırlığında koçu 5 bin 750 liraya sattım. Kuzular, bin 500- 2 bin 500 lira arasında değişiyor. Koçlar 2 bin liradan başlıyor 5 bin 500 liraya kadar çıkıyor.”

FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLMAYACAK

Kars’tan gelen büyükbaş hayvan yetiştiricisi Tacettin Aktaş da, bayramda en fazla talebin büyükbaş hayvana yönelik olduğunun altını çizdi. Kendisinin 70 hayvanla getirdiğini dile getiren Aktaş, ‘’57 tanesini sattık. Talep 3-4 gündür durgun. Pazarın en büyük hayvanı bende. Ağırlığı 950 kilogram. 27 bin liradan satıldı” dedi. Getirdiği tüm hayvanları satan Süleyman Bayyiğit ise, alım yapacak vatandaşlara hayvandan anlayan birileriyle gelmeleri tavsiyesinde bulundu. Bayram yaklaştıkça fiyatlarda ucuzlama olmayacağını belirten Abdülkadir Akdemir de, ‘’26 tane büyükbaş hayvan getirdim. Bir tane hayvanım kaldı. Dişileri 8-12 lira arasında sattım. Erkek hayvanları ise 18-24 liradan satışa sundum. Pazar 1 hafta öncesine kadar çok iyidi şimdi düşüş yaşandı” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X