Bursa’da kurtuluş coşkusu!

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü, kortej yürüyüşü ve törenlerle kutlandı.

Bursa’da kurtuluş coşkusu!

Tophane’deki Saltanat Kapı’dan Atatürk Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’na kadar, Bursa Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan Ekibi ile Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, bazı milletvekilleri, çeşitli kurum ve kuruluşların amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Bursa Kent Müzesi önünde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Altepe, burada yaptığı konuşmada, 93 yıl önce bu güzel ve özgür şehri bırakan şehit ile gazileri, minnet ve şükranla andığını söyledi.

Bursa’nın 1920’li yıllarda Yunanlılarca işgal edilmesinin, büyük bir coğrafyayı derinden etkilediğini anlatan Altepe, “İki yıl, iki ay, iki gün süren işgal, 11 Eylül 1922’de sona erdiğinde, memleketimizin dört bir tarafında adeta bayram yapılmıştır. Yine bu tarihte Millet Meclisinin kürsüsündeki siyah örtü de bu saatlerde kaldırılmıştır. Ülkemizin her yerine telgraflar çekilmiş ve Bursa’nın al sancağına kavuştuğu duyurulmuştur” dedi.

Altepe, ecdadın kendilerine emanet ettiği toprakları, tüm değerleriyle geleceğe taşımaya çalıştıklarını vurguladı.

Büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu müstesna kentini daha yaşanabilir kılmayı amaçladıklarını ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

“Bugünlerde yine ülkemiz ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Bu ortamdan güç alarak yeniden eyleme başlayan terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimizin acısı, yüreğimizi dağlamaktadır. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, dize getirmiş aziz milletimiz elbette bölücü terör örgütünün ve onun maşası haline gelenlerin de üstesinden gelecek, bunları yerle bir edecek. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek. İç ve dış tüm düşmanların karşısında tek vücut olarak çıkmaktır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesi etrafında birleşen milletimiz, inşallah yaşadığımız bu tehditleri de bertaraf edecektir.”

 

Davutoğlu’ndan Vali Karaloğlu’na kutlama mesajı

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı.

 

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Davutoğlu, Vali Münir Karaloğlu’na kutlama mesajı gönderdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X