Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Bursa’da kurulan Osmanlı obasını çocuklar tıklım tıklım doldurdu

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde çocuklar geleneksel oyunlar ve sirk gösterileriyle doyasıya eğlenirken, kurulan Osmanlı obası ve at binme alanı en yoğun ilgi gören noktalar oldu.

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde çocuklar geleneksel oyunlar

Bursa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlik programı, Yıldırım Belediyesi Etkinlik Alanı’nda yoğun katılımla gerçekleşti. Saat 12.00’de başlayan ve gün boyu süren organizasyonda çocuklar bayramın tadını çıkarırken, aileler de etkinlik alanına akın etti.

43621857 0cac 4cb4 8151 5adf12adb166

OSMANLI OBASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılına ithafen kurulan Osmanlı obası, etkinliklerin en dikkat çeken bölümlerinden biri oldu. Tarihi atmosferin canlandırıldığı alanda çocuklar hem eğlendi hem de geçmişe yolculuk yaptı.

f43b1982 5a1e 4826 a8e5 64ea14dd4d33

AT BİNME ALANINDA UZUN KUYRUKLAR

Etkinlik alanında yer alan at binme parkuru ise günün en yoğun noktası haline geldi. Çocukların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte uzun kuyruklar oluşurken, birçok çocuk ilk kez ata binme deneyimi yaşadı.

f5c7ac36 0936 436d bbc7 7e87dbc1c614

GELENEKSEL OYUNLARLA BAYRAM HAVASI

Program kapsamında halat çekme, mendil kapmaca, sek sek ve yağ satarım gibi geleneksel çocuk oyunları oynandı. Penaltı yarışması ve hula hop gibi aktivitelerle çocuklar enerjilerini doyasıya attı.

ee542fe8 0ea9 40f2 b436 75d54db18663

SİRK GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ

Etkinliklerde sahne alan sirk ekipleri de çocuklara unutulmaz anlar yaşattı. Tahta bacaklı gösterilerden akrobasi performanslarına, illüzyon şovlarından jonglör ve cambaz gösterilerine kadar birçok etkinlik ilgiyle izlendi. Ateş şovu ve denge gösterileri ise izleyenlerden alkış aldı.

yb 12 3

‘ÇOCUKLARIMIZ HAZİNEMİZDİR’

Çocukları bu mutlu günde yalnız bırakmayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, etkinlik alanını gezerek miniklerle ve aileleriyle bir araya geldi. Bayram coşkusuna ortak olan Başkan Yılmaz, “23 Nisan, milletimizin bağımsızlık meşalesini yaktığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete geçtiği müstesna bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, onlara duyulan güvenin ve sevginin en somut göstergesidir. Yıldırım Belediyesi olarak bizler de geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yüzündeki bir tebessümü her şeyin üstünde tutuyoruz. Çocuklarımız bizim en büyük hazinemiz, yarınlarımızın mimarlarıdır. Onların nitelikli, donanımlı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bugün burada gözlerindeki o parıltıyı görmek bizler için en büyük motivasyon kaynağı. Tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

4100f1d3 94d9 45fa 8fa4 4a94cf7fd098 413b15ee 0cd3 4243 a135 a3b8e4fdd268 16c1d17e 11a4 4fa8 b734 28c364a9d12e 2a55ebab 450b 4bdb 8072 08b2715bc75d

 


Avatar Seç KAPAT
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa'ya en kısa sürede
Sıradaki Haber Bursa’dan hızlı trenle Eskişehir’e ne kadar zamanda gidilecek? Süreye itiraz geldi