Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
Yola… 2009 yılında Bursa Düşünce Kulübü adıyla çıktılar. 3 yıl önce Türkiye Düşünce Kulübü adını aldılar. 40 il ve 20 ülkede temsilcilik açıp büyüdüler. Geçen ay kongrede TR Düşünce Kulübü oldular.
Kongre sonrası…
Yönetimiyle birlikte gazetecilerle bir araya gelen TR Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut kuruluş sürecini anlattıktan sonra, “Acaba sesimizi kamuoyu duyacak mı?” kaygısı yaşadıklarını dillendirdi.
Sonra da…
2009’dan bugüne çalışmalarının dökümünü yaptı:
“Bursa’yla ilgili çok şey konuştuk. 2010’da ulaşım ve kentsel dönüşümü tartıştık. Engelli çocuklar için çalışmalar yaptık, hatta özel eğitim verdik.”
Şu önemli:
“Bursa’nın betonlaşmasına karşı olduk. Doğanbey’e ve Şehreküstü’ye yapılan müftülük binasına itiraz ettik.”
Kaygılara devam etti:
“Kirazlı ve İznik’teki maden ocaklarına Bakanlıkların raporlarıyla itiraz ettik, ‘Kendi ÇED raporlarınız bile doğru olmadığını söylüyor’ dedik.”
Ardından…
Kıbrıs’ta Mavi Vatan konferansını anımsatıp yeni hedefleri dile getirdi:
“2021’de aldığımız karar gereği, cumhuriyetin kazanımlarının neler olduğunu ve siyasi ittifakları ele alacağız. Her görüşten insanlar aynı masada oturabilip Türkiye’nin meselelerini konuşmalı.”
Dikkat çekici bir çağrısı da şu:
“Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışı gibi yeni bir anayasa çalışması başlatmak lazım.”
Yeni gündemlerini ise “Dünyada 100 milyon mülteci olması nedeniyle Göç ve Mülteci konusuyla Yeni Finans Sistemleri” olarak açıkladı.
Bu noktada…
“STK’ların sivilleşmesini istiyoruz” deyip, “sıçrama tahtası olmaması” gerektiğini söyledi. Kamudan destek almadıklarını vurgularken de hayal gibi hedefin ilk ayağını dile getirdi:
“Avrupa Birliği çalışmalarına TR Düşünce kulübü olarak rapor sunmak.”
İkinci ayağını Genel Sekreter Fatih Okumuş tamamladı:
“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu salonunda sunum yapmak arzumuz.”
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…