Bursa’da ‘Kutlu Doğum’ kutlaması

Bursa’da Kutlu Doğum Haftası kutlamaları devam ediyor.

Bursa’da ‘Kutlu Doğum’ kutlaması

Bursa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos AKKM’de düzenlenen 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası açılış programı Mihraplı Camii imam hatibi Musa Coşkun’un Kur’an-ı kerim tilavetiyle başladı. 

İnsanlık tarihinin en önemli hadisesinin İslamiyet olduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bu büyük medeniyetin tek önderi ve tek liderinin Peygamber Efendimiz olduğunu söyledi. 

Peygamber Efendimizin Medineli ensar ile Mekkeli muhacirleri kardeş kıldığını belirten Karaoğlu, “Birlikte yaşama ahlakına ve hukukuna dönmediğimiz sürece, dünyadaki bu kaotik durumun, etrafımızdaki, bilhassa İslam coğrafyasındaki etnik ve mezhep farklılığından kaynaklanan kargaşanın, kavganın ve kanın durmayacağını hepimizin bilmesi gerekir. Eğer bu günkü ortamdan memnun değilsek, eğer bu kaotik ortamdan çıkmak istiyorsak, ona dönmeli, onun birlikte yaşama ahlakına ve hukukuna yeniden sarılmalıyız. Medeniyetimizin köklerine dönmeli, mutlaka medeniyetimizden yeniden beslenmeliyiz. Bu coğrafyadan çıkan ve 600 sene İslam medeniyetinin bayraktarlığını yapan Osmanlı İslam medeniyeti, onlarca farklı ırkı, onlarca farklı dini, rengi, mezhebi, 600 sene barış içerisinde bir arada tutabildiyse, bu, Peygamber Efendimizin birlikte yaşama ahlakına ve hukukuna göstermiş olduğu itinadan ve özenden dolayıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X