Bursa’da ‘Leylek Festivali’ coşkusu

Karacabey’de düzenlenen 12.Uluslararası Leylek Festivali’ne anne leyleklerin şefkati damgasını vurdu.

Bursa’da ‘Leylek Festivali’ coşkusu

Uluabat gölü kenarındaki leylek köyü Eskikaraağaç’a binlerce ziyaretçi gelirken, evlerin damlarına ve elektrik tellerine yuva yapan leylekler burada dünyaya getirdikleri yavrularının yanından bir an olsun ayrılmadılar. Leylek köyüne, önümüzdeki günlerde onların tedavisi için bir de hastane açılacak. 

Avrupa Leylek Köyleri Birliği’ne üye olmanın başarısını gösteren Karacabey’de, 12’nci Uluslararası Leylek Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Fesitvale Bursa ve Türkiye genelinden yoğun bir katılım gerçekleşti. Karacabey Belediyesi KARYEK kursları halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan organizasyonda konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “3T vizyonu çerçevesinde, ilçedeki turistik değerlerin ön plana çıkarılması yürüttüğümüz çalışmalardan önemli geri dönüşler sağlıyoruz. Leylek Master planımız da Bursa kamuoyundan büyük ilgi gördü. 3T vizyonu doğrultusunda gelecek yolculuğumuza emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Karacabey Belediyesi olarak, tüm canlılara aynı ölçüde önem veriyoruz. İlçemizde modern bir hayvan barınağını faaliyete geçirdik. Karacabey’in tüm değerlerini gün yüzüne çıkarıp, turistik olarak da bunun meyvelerini Karacabey halkına kazandırma yönünde çalışmalarımız var. Karacabey turizm pastasından çok daha fazla pay almalıdır. Turistik anlayış tüm dünyada değişiyor. Sahil turizminin yerine, ekolojik turizm, kırsal turizm gibi yeni turizm anlayışları ön plana çıktı” diye konuştu.

Böylesine güzel bir coğrafyada konuklarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise, “Burada tarih var, huzur var, sanat var, festivaller oluyor. UNESCO’ya girmenin mutluluğunu yaşadık. Aradığımız her şey Bursa’da var. Hizmette sınır yok. Dünya literatüründe Türkiye’nin uluslararası arenada Eskikarağaç Mahallesi tek temsilci olarak temsil ediliyor. Bildiğiniz gibi Türkiye’de ilk hayvan hastanesi Bursa’da kuruldu” dedi.

Festivalde ayrıca, çocuklar için çeşitli yarışmalar, palyaço gösterileri, 3D film gösterileri, konserler ve ziyaretçiler için gölde tekne turları ile Bursa bisikletçilerinin gösterileri gibi birbirinden farklı etkinlikler konuklara keyifli anlar yaşattı.

Eskikaraağaç Mahallesi’nde 12. Uluslararası Leylek Festivali heyecanı, yarın da tüm coşkusuyla sürecek.

Öte yandan, leylek köyüne önümüzdeki günlerde sevimli misafirlerin tedavisi için Osmanlı döneminde olduğu gibi bir de leylek hastanesi kurulacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X