Bursa’da lise öğrencilerinden güvenlik güçlerine ‘moral’ mektupları

Bursa’da Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, güvenlik güçlerine moral vermek amacıyla 300’e yakın mektup yazdı. Öğrencilerin duygu dolu mektupları, Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlarda göre

Bursa’da lise öğrencilerinden güvenlik güçlerine ‘moral’ mektupları

Bursa’da, Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, Mardin’de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlara katılan güvenlik güçlerine moral olması amacıyla 300’e yakın mektup yazdı.

 

Merkez Osmangazi ilçesindeki okulun müdürü Hasan Tuğrel, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin Güneydoğu’da görev yapan asker ve polislerin yanında olduklarını göstermek için onlara mektup yazdığını söyledi.

 

Mektuplarla güvenlik güçlerine manevi destek vermek istediklerini belirten Tuğrel, projeye idare olarak katkı sağladıklarını anlattı.

 

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Neslihan Uz Bayram da yazılan yaklaşık 300 mektubu Mardin’in Nusaybin ilçesindeki polis merkezine göndereceklerini belirtti.

“Moral mektubu yazmaya karar verdik”

 

Projeyi başlatan İngilizce Öğretmeni Mikail Sezgin, öğrencilerin asker ve polislerin fedakar çalışmalarından etkilendiğini, mektuplarını bu duygularla yazdıklarını dile getirdi.

 

Polis ve askerlerin fedakarlıklarını asla unutmayacaklarını ifade eden Sezgin, şöyle konuştu:

 

“Onlar için ne yapabiliriz diye düşündük ve moral mektubu yazmaya karar verdik. Mektupların onlara ulaşmasını umuyoruz. Onlar da yanlarında olduğumuzu ve desteğimizi bir nebze olsun hissederler. Mektuplardan en çok aklımda kalan, öğrencilerimizin onlar için yazdığı dualar. ‘Yaşlıların ve çocukların duaları kabul olur’ derler. Mektuplarda çok güzel dilekler var. Öğrencilerin mektuplarında güvenlik güçlerinin sevdiklerine, ailelerine sağ salim ulaşmaları için dua etmeleri bizleri çok etkiledi.”

 

“Vatanımız onlara, onlar da Allah’a emanet”

 

Öğrencilerden Sevile Uçar, vatanın polis ve askerlere, onların da Allah’a emanet olduğunu belirterek, “Onlar bizim için çok önemli ve değerli. Evlerine sağ salim dönmelerini diliyoruz. İnşallah bu mektuplarımız onlara moral olur. Vatanımızı korudukları için hepsine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Beyza Özcan da şehit haberlerini duyunca onların anne, baba, eş ve çocuklarının neler yaşadığını düşündüğünü söyledi. Özcan, “Annem ve babam aklıma geliyor. Ben şehit olsam annem ne yapardı? Babam şehit olsa ben ne olurdum? Bunları düşünüyorum ve ağlıyorum.” diye konuştu.

 

Projede yer almalarını sağlayan öğretmenlerine teşekkür eden Tuğba Ten de “Haberleri izlediğimizde duygularımızı kendi içimizde yaşıyoruz. Bu duygularımızı onlara iletmemiz gerekiyordu. O yüzden mektup yazdım. Askerlerimiz ve polislerimiz unutmamalı ki bizim de aklımız onlarda. Aileleri kadar biz de onlar için üzülüyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X