Bursa’da lodosun uçurduğu çatı engelli genci hastanelik etti

Bursa’da saatte hızı 110 kilometreyi bulan şiddetli lodos sebebiyle havalanan bir çatı, bisikletiyle gezen engelli bir gencin üzerine düştü. Ağır yaralanan genç tedaviye alındı.

Bursa’da lodosun uçurduğu çatı engelli genci hastanelik etti

Kentte saatte hızı 110 kilometreyi bulan şiddetli lodos sebebiyle merkez Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi üzerindeki Orhaneli Buruncalılar Derneği’nin çatısı uçtu. Havalanan çatı parçaları bisikletiyle gezen 30 yaşındaki engelli Abdullah Çalışkan’ın üzerine düştü. Çevredeki vatandaşların yardımına koştuğu Çalışkan, ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Dalağı patlayan ve kolu kırılan Çalışkan’ın ameliyata alındığı öğrenildi.

Alemdar Mahallesi Muhtarı Abdullah Akay, “Dernek binasının çatısı engelli vatandaşımızın üzerine düştü. Başından ve kolundan yaralanan kardeşimizi ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırdık. Bugün pazar günü olduğu için çevrede kimse yok. Pazartesi günleri buraya pazar kuruluyor. Bu olay pazartesi günü olsaydı, Allah korusun büyük bir facia olurdu” dedi.

Bursa’da şiddetli lodosun gece boyunca etkisini arttırarak devam edeceği, pazartesi gününden itibaren yerini kuvvetli sağanak yağışa bırakacağı belirtildi.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, pazartesi günü İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin güney ve doğusu, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirtildi. Yetkililer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X