Bursa’da ‘mahrem imam’ operasyonu: 4’ü teğmen 19 gözaltı

Bursa merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) askeri mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında mahrem imam ve muvazzaf teğmenlerin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Bursa’da ‘mahrem imam’ operasyonu: 4’ü teğmen 19 gözaltı

Bülent CİVANOĞLU

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızan ve sızdırılan şüphelilerin deşifre edilmesine yönelik operasyonlarda daha önce gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan faydalanan mahrem yapılanmadaki zanlıların ifadelerinden hareketle 30 örgüt üyesinin ismine ulaştı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında 14 mahrem imam ve 4 muvazzaf teğmenin de bulunduğu bu kişiler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, Ankara, Iğdır, Şırnak, Hatay, Trabzon, Çorum, Van ve Kocaeli’deki adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 19 kişi gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X