Bursa’da maket inekle selfie yarışı

Bursa’da Giresun Dernekleri tarafından düzenlenen Otçu Göçü Yayla Şenliği için yürüyüş yapıldı. Göçü temsilen getirilen maket ineği gören vatandaşlar cep telefonlarıyla selfie çekti.

Bursa’da maket inekle selfie yarışı

Bursa’da bulunan Giresun il, ilçe ve köy dernekleri tarafından hazırlanan 21’inci Otçu Göçü Yayla Şenliği’nin hazırlıkları devam ederken, şenlik öncesi Bursa’daki Giresunlular göç yürüyüşü düzenledi.


Cumhuriyet Caddesi’ndeki yürüyüşe katılan Giresunlular ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ancak yürüyüşte vatandaşların en çok ilgisini çeken maket inek oldu.


Göçü temsilen getirilen ve altına yerleştirilen tekerlekli düzenekle tramvay yolu üzerinde yürütülen maket ineğe ilgi büyüktü. İneği gören vatandaşlar cep telefonlarıyla fotoğraf çektirdi. İneğin yürüyüşü engellediğini gören Bursalılar maket ineği alarak kalabalığın arkasına götürdü.  

Bu yıl 21’ncisi düzenlenecek olan Geleneksel Otçu Göçü Yayla şenliğine katılımın yüksek olacağını söyleyen Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan Kara, “Kendi değerlerimizi ön plana çıkarmak için şenliğimizi yapıyoruz” dedi. 

Maket ineği temsilen getirdiklerini söyleyen Emir Sarıkaya ise, “Bu bizim sütümüz, etimiz, her şeyimiz. Eskiden göç böyle olurdu. Biz de temsilen maket ineği buraya getirdik” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X