Bursa’da mendil satan çocuklara para vermeyin!

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yapmanın cezasının 208 lira olduğunu ve vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini açıkladı.

Bursa’da mendil satan çocuklara para vermeyin!

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, sokakta çalıştırılan çocuklara para verilmemesi konusunda Uludağ Üniversitesi (UÜ) işbirliğiyle 1 yıl süren çalışmayı geride bıraktıklarını açıkladı.

 

Sokakta çocuklarını çalıştıran aileler ve çocuklarla bir araya gelen ekipler, sorunun önüne geçmek için çaba sarf etti. Çocuk Şube polisleri ile UÜ öğrencileri, Kent Meydanı’nda halka broşür dağıtarak, sokak çocuklarına para verilmemesi konusunda uyarıda bulundu. ‘Sen para verdikçe o çocukluğunu satar, çocukluğunu satın alma’ yazan broşürlerde, sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yapmanın cezasının 208 lira olduğu da ifade edildi.

Proje sorumlusu UÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Gültekin, sokakta çalışan çocukların çok büyük tehlike altında olduğunu söyledi. Gültekin, “Onlara iletişim, problem çözme, öfke yönetimi gibi konularda eğitim verdik. Bu çocukların devam ettiği okullardaki psikolojik danışmanlarla çalışıyoruz. Bir ayağı da toplumu bilinçlendirmek. Çünkü insanlar yardım olsun diye bu çocuklara para veriyorlar. Para verdikçe de bu çocuklar sokakta durmaya devam ediyorlar. Oysaki sokak bir çocuğun tümüyle bir gününü sokakta geçireceği bir yer değil. Son derece tehlikeli bir yer. Pek çok istismara maruz kalıyorlar. O yüzden insanları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

BURSA’DA 300 ÇOCUK SOKAKLARDA

Bursa’da sokakta çalışan 300 civarında çocuk olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Gültekin, mendil satan, ayakkabı boyayan, araba camı silen çocukların ‘sokakta çalışan çocuk’ olarak nitelendirildiğini kaydetti. Gültekin, sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yapmanın Bursa il sınırları içerisinde 208 lira para cezası olduğunu yineledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X