Bursa’da ‘minibüs’ düzenlemesi beklemede

UKOME’nin, İnegöl, Yenişehir, Barakfakih ve Narlıdere minibüslerinin Kestel’deki aktarma merkezine kadar çalışması, Kestel, Gürsu, Karapınar ve İsabey minibüslerinin ise Mimar Sinan Kavşağı’ndan dönmesi kararı beklemeye alındı.

Bursa’da ‘minibüs’ düzenlemesi beklemede

SEYİT GÜNDOĞAN 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) Ocak ayı toplantısında aldığı, İnegöl, Yenişehir, Barakfakih ve Narlıdere minibüslerinin Kestel’deki aktarma merkezine kadar çalışması, Kestel, Gürsu, Karapınar ve İsabey minibüslerinin ise Mimar Sinan Kavşağı’ndan dönmesi kararı alt komisyona gitti. 

1 Mart’ta hayata geçmesi planlanan uygulama, kurulun minibüsçülerin taleplerini değerlendirmeye alması nedeniyle bir süre daha gecikecek. UKOME, ilgili maddeyi alt komisyona göndererek detaylı inceleme kararı aldı. Yapılacak detayı inceleme ve değerlendirmenin ardından nihai kararın mart ayında yapılacak toplantıda verilmesi bekleniyor. UKOME’nin Ocak ayı toplantısında alınan karardan geri atmak istemediği ve bu kararı uygulamaya koyacağı gelen bilgiler arasında.

MİNİBÜSÇÜLER KENT MEYDANI’NA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Öte yandan karardan hiç hoşnut olmayan Minibüsçüler Odası ise, kararın geri çekilmesini istiyor. Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, minibüsçü esnafının  son derece rahatsız olduğunu ve mağduriyet yaşayacağını belirterek, konuyla ilgili UKOME’ye dilekçe sunduklarını söyledi. 

Kent Meydanı’na kadar çalışmak istediklerini ve tek taleplerinin bu olduğunu vurgulayan Burgaz, “Bu kararla 8 kilomatrelik hattımız 2 kilometreye iniyor. Minibüsçü esnafı ciddi anlamda mağdur olacak. Biz ısrarla eski güzergahımızı istiyoruz. Eğer böyle bir düzenleme yapılacaksa, sadece minibüsler değil, Bursaray’a paralel çalışan Ankara Yolu’ndaki otobüs, dolmuş, taksi tüm lastik tekerlekli ulaşım araçlarının kaldırılması gerekiyor. Bu karar sadece minibüsler için uygulanırsa biz buna sonuna kadar karşı duracağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X