Bursa’da minibüs ücretlerine zam yolda! ‘Ne kadar isteyeceğimizi şaşırdık’

Maliyetlerinin her geçen gün arttığını ve ayakta kalmakta zorlandıklarını vurgulayan Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, devletten mazot ve ÖTV indirimi istediklerini kaydetti.

Bursa’da minibüs ücretlerine zam yolda! ‘Ne kadar isteyeceğimizi şaşırdık’

Ayşegül GÜRAL AKTÜRK
Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, en son yılbaşında fiyatlara zam yaptıklarını belirterek, ‘’Kazandığımız para mazotu kurtarmıyor. Bu ay yeniden zam talep edeceğiz” dedi. Burgaz, son dönemde akaryakıta gelen zamların minibüsçü esnafının belini büktüğünü söyledi. Oda’ya kayıtlı 800 üye ve 26 durak bulunduğunu ifade eden Başkan Burgaz, yılbaşından bu yana maliyetlerinin yüzde 200 civarında yükseldiğini vurguladı. Minibüs tarifelerine en son zammı yeni yılda mazot 7 lirayken yaptıklarını hatırlatan Rafet Burgaz, ‘’Şu an mazot 21 lirayı aştı. Zam istemek zorundayız. Yeni gelen zamlarla maliyetler iyice arttı. Ne kadar isteyeceğimizi de şaşırdık. 10 liraya çıksın desek vatandaşa da yazık. Ancak kazandığımız para mazotu bile kurtarmıyor. Bu ay sonuna kadar bekleyip durumu göreceğiz. Ona göre bir talepte bulunacağız. Vatandaşı da düşünmek zorundayız” diye konuştu.

YARDIM ELİ BEKLİYORUZ

Kuzey hattında ücretin 4,75 lira, doğu bölgesinde ise 5 lira olduğunu dile getiren Başkan Burgaz, ‘’Devletten yardım eli bekliyoruz. Mazota, ÖTV’ye indirim yapsınlar biz de zam yapmayalım. Bizlere destek sağlanırsa fiyatlarımızda indirime bile gidebiliriz” dedi. Rafet Burgaz, sadece kendilerinin değil, otobüsçü, taksici ve servisçi esnafı da bu zamlardan mağdur olduğunun altını çizdi.

MALİYETLER YÜKSELDİ

Minibüsçü esnafının ayakta kalabilmek için tur sayısını azalttığını anlatan Başkan Burgaz, ortalama 10 tur atan bir aracın bunu 6 tura düşürdüğünü kaydetti. Zamların özellikle son 5-6 ayda yoğunlaştığına dikkati çeken Rafet Burgaz, ‘’Önceden 300 liraya aldığımız lastiği şimdi bin 800 liraya alıyoruz. Şöförün sigortası 900 liradan bin 800 liraya çıktı. Trafik sigortası da bin 500 liradan 4 bin liraya yükseldi. Çalışabilecek durum kalmadı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X