Bursa’da mobil gümrüklü TIR parkı açıldı

Bursa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), Avrupa Parlamentosu Konseyinin AB üyesi ülkelerle aday ülkelere yönelik ”Karayolu Taşımacılığı Alanında Akıllı Ulaşım Sistemleri Kurulması” kararı kapsamında oluşturulan mobil gümrüklü TIR parkı hizmete açıldı.

Bursa’da mobil gümrüklü TIR parkı açıldı

OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, tır parkında düzenlediği tanıtım toplantısında, 32 bin metrekarelik alanda oluşturulan parka günlük 350 tırın giriş-çıkış yapabileceğini söyledi.

Bu standartlarda bir tır parkının Türkiye’de bulunmadığına işaret eden Durmaz, “Türkiye’de ilk defa mobil gümrük alanı olan bir tır parkını hayata geçirdik. Bu standartlarda Avrupa’da 4’üncüyüz.” dedi.

Avrupa Birliği ülkelerinde 77 tır parkı bulunduğunu ancak bu özelliklere sahip sadece 3 tır parkı olduğunu anlatan Durmaz, “Bu özelliklerdeki tesis Türkiye’de ilk Avrupa’da ise dördüncü sırada bulunuyor. Geç kalınmış bir proje. Böyle bir sahayı hizmete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye durmuyor, gelişiyor ve büyüyor. Buna paralel biz de durmuyoruz, durmayacağız. Dünya standartlarında her zaman çalışacağız.” diye konuştu.

“Yabancı şoförlerin rahat kullanabileceği bir alan”

OSB Eylem Komisyonu Başkanı Ahmet Özenalp de güvenli bir tır parkı oluşturduklarını dile getirerek, “Tır parkının etrafında güvenlik duvarları, gece görüş kameraları yer alıyor. Yangın önlemleri maksimum düzeyde alındı. Sadece su değil, gazlı ve köpüklü söndürme sistemleri de bulunuyor. Her şeyden önce burası bir mobil gümrük alanıdır. Bu konuda Türkiye’de ilk oldu. Burası yurt dışından gelen şoförlerimizin rahatlıkla kullanabileceği bir alan.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından tır parkı basın mensuplarına gezdirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X