Bursa’da muhtarın zaferi!

Bursa’da kendini savcı olarak tanıtan dolandırıcı, tarafından linç edilmekten son anda kurtarıldı.

Bursa’da muhtarın zaferi!

Hakan GÖNÜL / OLAY

Olay bugün öğle saatlerinde,Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Zafer Mahallesi’nde yaşandı.

Muhtar Ahmet Karaburun saat 12.00 civarı muhtarlık binasından çıkıp evine gittiği sırada telefonu çaldı.Mehmet K. (39) telefonda kendini savcı olarak tanıtıp Muhtar Ahmet Karaburun’a evinizde FETÖ Terör örgütüne ait eşyalar ve himmet sağladığını söyleyerek evinde arama yapacaklarını söyledi.

Durumu fark eden muhtar başka bir telefon ile polis ekiplerini arayarak durumu anlattı. Bu sırada muhtar, soyguncu ile görüşmeye devam etti. Evinde ne kadar altın ve para varsa siyah poşet ile caminin duvarına koymasını söyleyen zanlı, Muhtar Ahmet Karaburun’u uzaktan takip etti. O sırada olay yerine gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekipleri muhtarı ve soyguncuyu takibe aldı. Muhtar ise elindeki poşeti duvarın üzerine koydu. 

DOLANDIRICIYA LİNÇ GİRİŞİMİ

​Bu sırada Mehmet K. ellerini havaya kaldırmasını ve uzaklaşmasını söyledi. Poşeti alacağı sırada muhtar Ahmet Karaburun ilk hamleyi yapıp üzerine atladı. O sırada cami çıkışı durumu gören cemaat ve mahalleli de olaya müdahale etti ve aralarına aldıkları Mehmet K.yı linç etmeye başladı. Bu sırada polis ekipleri müdahale ederek suçluyu alıp Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

BAŞKASINI DA DOLANDIRMIŞ

İfadesi alınan Mehmet K.nın üzerinden 18 bin TL para çıktı. Bu para ise Mudanya’da ikamet eden ve aynı şekilde dolandırdığı (61) yaşındaki Fatma E.ye ait olduğu ortaya çıktı. Parası bulunan Fatma E.ise parasının bulunmasına sevinirken polis ekiplerine ve muhtara minnettar olduğunu ifade etti.

Mehmet K. ilk olarak sağlık raporu için hastaneye yarın sabah ise ifadesi alındıkdan sonra adliyeye sevk edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X