Bursa’da ‘Nükleer’ araştırması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, Türkiye’de kurulacak nükleer güç santrallarının yerli tedariklerle yapılması için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyelerine saha ziyaretinde bulundu.

Bursa’da ‘Nükleer’ araştırması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mersin Akkuyu ve Sinop’a yapılacak nükleer santralleri projesinin yürütülmesinde yerli katkıyı artırabilmek için çalışmalar başlattı. Bakanlık, yerli tedarik çalışmalarının ilk aşamasında yerli sanayinin kapasitesinin tespit edilmesi ve istekli firmaları belirlemek amacıyla Türkiye genelinde araştırma yapıyor. Bu çerçevede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, www.nukleer.gov.tr internet adresindeki ‘Firma Envanter Anketi’ uygulamasına katılan Bursalı firmaları ziyaret etti. Bursalı işletmelerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakanlık yetkilileri, BTSO üyelerine nükleer santralın özellikleri, ihale süreçleri ve teknik konular hakkında sunum yapmayı da ihmal etmedi.

SEKTÖR ÇEŞİTLİLİĞİ ŞART

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye tarihinde ilk defa yapılacak olan nükleer güç santral yapım işinde Bursa iş dünyasının da katkıda bulunabileceğini kaydetti. Otomotiv, makine ve tekstil sektörlerinde Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden birisi olan Bursa’nın 2023 hedefine ulaşmasında sektör çeşitliliğine önem vermesi gerektiğine dikkat çeken Burkay, ”Nükleer santralın kurulumunda Bursalı firmalar da yerli tedarik açısından katkıda bulunabilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X