Bursa’da o vasiyet yerine getirildi!

Hayırsever Mustafa Dörtçelik, Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne Kız Öğrenci Yurdu’nu bağışlarken, ““Vasiyetimdir, imkanı olmayan Dağ köylerindeki kız çocuklarını okutun” demişti… Bugün sayıları 270’i bulan Kır Çiçeklerinin yüzde 86’sı üniversiteye girdi, yüzde 68’i iş buldu. Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, “Pazartesi Söyleşileri” bu konuyu işledi…

Bursa’da o vasiyet yerine getirildi!

Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin okuttuğu 57  kız öğrenci, “Vasiyetimdir, imkanı olmayan Dağ köylerindeki kız çocuklarını okutun” diyen Mustafa Dörtçelik’in bağışladığı kız öğrenci yurdunda barınıyordu.

FETÖ’cü eski Vali Şahabettin Harput’un tahsis süresini bahane etmesiyle, yurt boşaltıldı ancak Kır Çiçekleri daha geniş bir yurtta barınmaya başladı.

Bugün sayıları 270’i bulan Kır Çiçeklerinin yüzde 86’sı üniversiteye girdi, yüzde 68’i iş buldu.

ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, hayırsever iş insanı Dörtçelik’in vasiyetini hatırlatarak,Dağ köylerinde yaşayan kızların okutulması Mustafa Dörtçelik’in bize vasiyetiydi” dedi. Küçükkayalar, yıllık cirolarının yüzde 38’ini burs ve desteklere harcadıklarını belirterek, geçen yıl maddi imkanı olmayan çocuklara 11 milyon liralık burs ve destek sağladıklarını hatırlattı. Küçükkayalar, ÇEK Üniversitesi kurmak için vakıf kurdukları bilgisini de paylaştı.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın “Pazartesi Söyleşileri” için tıklayın…  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X