Bursa’da öğretmene suç duyurusu! Alevilerle ilgili nefret söylemi iddiası…

Hürriyet Anadolu Lisesi’nde, derste Alevilerle ilgili nefret söyleminde bulunduğu iddia edilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehtap Cengiz hakkında suç duyurusunda bulunan Bursa Barosu, “Bu bir insanlık suçudur. Bu söylemin cezasız kalmaması için mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bursa’da öğretmene suç duyurusu! Alevilerle ilgili nefret söylemi iddiası…

Bursa Barosu, Hürriyet Anadolu Lisesi’nde ders sırasında Aleviler hakkında nefret söyleminde bulunduğu iddia edilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehtap Cengiz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öğretmen Mehtap Cengiz’in, sınıfta ders sırasında, Alevi inancına, kültürüne yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullanarak nefret söyleminde bulunduğu, öğrenci K.G.’in babası S.G. ve babaannesi Y.G. tarafından Bursa Barosu Başkanlığı’na bildirildi.

Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun’u ziyaret eden öğrencinin ailesi, kızlarının okulda yaşadıklarını anlattı. Bursa Barosu adına Av. Kemal Özgür Yetkin’in yazdığı suç duyurusu dilekçesinde öğretmenin, “Ben Alevilerin gittikleri yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değildir. Alevilerin Hz. Ali’yi Hz. Peygamberimizin yerine koyduklarını, çoğu Alevinin ahlaki açıdan bozuklukları bulunduğunu, bir erkek ile kız öğrencinin ders dışında konuşmasının da zina olduğuna” ilişkin Alevi inancına, kültürüne yönelik aşağılayıcı ve ayrımcı ifadelerle nefret söyleminde bulunduğu öne sürüldü.

“BU BİR İNSANLIK SUÇUDUR”…
Bursa’daki Alevi örgütleri Vali Yakup Canbolat ile görüşerek öğretmenin görevden alınmasını isterken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmen hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. Yaşanan olayla ilgili konuşan Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Kemal Özgür Yetkin, “Bu bir insanlık suçudur. Bu söylemle, Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesine göre ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu’ oluşmuştur. Ayrıca bu durum laikliğe de aykırıdır. Nefret söyleminde bulunan bir eğitimcinin eğitim faaliyetlerine devam etmesi kabul edilemez. Başka bir okula tayin edilmesini de kabul etmiyoruz. Çünkü gittiği yerde de bu zararlı düşüncelerini yayacaktır. Soruşturmanın selameti açısından derhal açığa alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca bu zihinde bu nefret söylemine devam ediyorsa eğitimcilik yapmaması gerekir. İnsan Hakları Komisyonu olarak nefret söylemlerinin cezasız kalmaması için mücadele edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X