Bursa’da öğretmenlerden iş bırakma eylemi! İstanbul’daki vahim olaya tepki…

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın, bir öğrenci tarafından öldürülmesine Bursa’da da büyük tepki var… Turgay Ciner İlkokulu öğretmenleri, “Öğretmene şiddete hayır” sloganıyla eylem yaptılar… Yarın da bir günlüğüne iş bırakacaklarını açıkladılar…

Bursa’da öğretmenlerden iş bırakma eylemi! İstanbul’daki vahim olaya tepki…

Bugün ilk derse girmeyen Turgay Ciner İlkokulu öğretmenleri, okul önünde toplanarak İstanbul’da yaşanan vahim olaya tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kamuoyunu ve eğitim camiamızı büyük yasa boğan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan, bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice öldürüldü. Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Yaşanan vahşeti protesto etmek amacıyla, bugün ilk derse girmeme kararı aldık, ve beraberinde sendika ayrımı olmaksızın okulumuz bahçesinde basın bildirisini okuduk.

10.05.2024 Cuma günü de tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR diyoruz! Ayrıca okullarımızda bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere gireceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X