Bursa’da ‘Okuldan Çiftliğe’ projesi büyük ilgi görüyor

Bilim, teknoloji, mühendislik ile matematik (STEAM) alanlarına olan ilgiyi disiplinler arası ve yer temelli öğrenmeyle teşvik etmeyi amaçlayan ‘Okuldan Çiftliğe’ projesi, Avrupa genelinde hızla ilgi görmeye devam ediyor.

Bursa’da ‘Okuldan Çiftliğe’ projesi büyük ilgi görüyor

Çiftlikleri dinamik eğitim ortamları olarak kullanmayı hedefleyen bu girişim, eğitim kurumları ve belediyeler tarafından dikkat çekiyor.

Bursa’dan Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmangazi Belediyesi, Polonya’daki Szkoła Podstawowa z Oddziałami Dwujęzycznymi 20 im. Jana Gutenberga Fundacji Szkolnej w Warszawie, Finlandiya’dan Polygonal North oy, Yunanistan’dan Smart Umbrella ile Litvanya’dan Grundzāles pamatskola gibi eğitim kurumlarını ve organizasyonları temsil eden bir konsorsiyum olan ‘School to Farm’ (Okuldan Çiftliğe) projesi Varşova’da ilk toplantısıyla başladı.

Finlandiya’nın Turku Şehri’nde son ulus ötesi toplantısı gerçekleşen ve Avrupa Birliği Erasmus+ programı tarafından ortaklaşa finanse edilen proje, çiftliklerde veya doğada mekâna dayalı öğrenme aracı olarak kullanılacak disiplinler arası bir yaklaşım kullanarak benzersiz didaktik oyunlar ve ders müfredatı geliştirmek için tasarlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X