Bursa’da okullar mercek altına alınacak

Salgının boyutları ve okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla oluşan riskin ayrıntılı ve çok yönlü izlenmesi amacıyla 26 sivil toplum kurumu, sendika, partinin oluşturduğu ‘Bursa Eğitim İzleme Kurulu’ kuruldu.

Bursa’da okullar mercek altına alınacak

DERYA DEMİR PINAR

Bursa’daki okulların neredeyse hepsinde en az 3 öğretmeninin pozitif olduğunu kaydeden Eğitim-Sen Başkanı Derviş Erdem, yeterli önlemlerin alınmadığını kaydetti. Çocukların dezenfektanlarını kendileri temin ederek okullara götürdüğünü ifade eden Erdem, “Şu an tek önlem maske. Okullarda ateş ölçümü yapılamıyor çünkü çoğu ateş ölçer bozuk. Öğretmenler pozitif. Birçok öğrenci de pozitif ancak net bir sayı elimizde yok” dedi.

Okullardaki eksikliklerin ve sorunların hızlı tespit edilebilmesi için merkezi, il ve ilçe düzeylerinde ‘Eğitim İzleme Kurulları’ oluşturulduğunu dile getiren Erdem, “Bu kurullarda, birlikte hareket edebileceğimiz tüm kitle örgütleri, platformlar, üniversitelerde görev yapan bilim insanları yer alıyor. Bursa Eğitim İzleme Kurulu, alanda oluşan her soruna müdahil olacak, uzaktan eğitime erişimi olmayan yoksul çocukların ve dezavantajlı kesimlerin eğitimden eşit yararlanması, tarikat ve cemaat yurtlarına gitmek zorunda olan yoksul ailelerin çocukları temel birleşme alanımız olacak. Oluşturduğumuz kurul, eğitim alanında yaşanan bu dönüşümü kayıt altına alacak, kamuoyunu uyaracak. İlçelerde de arkadaşlarımız kurulları oluşturmak için çalışmalara başladı. Tüm vatandaşlar bizlere uzaktan ve yüz yüze yaşadıkları sorunları bildirebilir. Kimsesiz değilsiniz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X