Bursa’da okullar yenileniyor, kalite artıyor

Bursa’nın kalite kenti olması yolunda tüm alanlara müdahil olan ve eksiklikleri bir bir gideren Büyükşehir Belediyesi, kentin göbeğinde yer alan Kamil Sarıaydın İlkokulu’nun yenilenmesi çalışmalarına başlıyor.

Bursa’da okullar yenileniyor, kalite artıyor

Özellikle kent merkezinde kalan eski mahallelerdeki okulların yenilenmesine, eksikliklerinin giderilmesine büyük önem verdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu şekilde marka mahallelerin kalitesinin artmasını sağlamak istediklerini söyledi. 

Başkan Altepe, Bursa’nın hemen her alanda gelişmesi ve Türkiye’ye lokomotif olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade etti. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altepe, bunlardan en önemlisinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılan çalışmalar olduğunu kaydetti. 

Kalkınma ve gelişme yolunda en önemli ihtiyacın eğitim kalitesinin yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Bu kapsamda Bursamızın köklü mahallelerindeki tüm eğitim kurumları bir bir elden geçiriliyor. Özellikle kent merkezinde kalan eski mahallelerdeki okulların yenilenmesine, eksikliklerinin giderilmesine büyük önem veriyoruz. İstiyoruz ki bu mahallelerimizin kalitesi artsın. Bu mahallerde yaşayan çocuklarımız başka okullara gitmesin. Bu kapsamda en önemli kurumların başında okullarımız geliyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin göbeğinde yer alan, başta Koğuçınar olmak üzere Selamet ve Bahar gibi çevre mahallelere uzun yıllar hizmet veren Kamil Sarıaydın İlkokulu’nun da yine marka okullar kapsamında ele alındığını, okulun yenilenerek ve eksiklikleri giderilerek tekrar eğitim vermeye başlayacağını bildirdi. Binanın yenilenmesine ilişkin hazırlıkların sona yaklaştığını, yakın zamanda çalışmalara başlamayı planladıklarını belirten Başkan Altepe, “Yılların yorgunluğuna sahip olan bu okulumuzun inşallah bu durumu ortadan kaldırılmış olacak. Burada bina iyileştirme çalışmaları yapılacak. Çevre düzenlemesi, yenilenen tuvaletler ve koridor düzenlemeleri, zemin sağlamlaştırma çalışmalarıyla birlikte yepyeni bir hal alacak. Okulun kalitesinin artması, çocukların daha iyi şartlarda eğitim alması için desteğimizi esirgemiyoruz. Önümüzdeki günlerde faaliyete başlayarak, bizden istenen talebi yerine getirmiş olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X