Bursa’da ormanda 50 ton sanayi atığı bulundu

Bursa’da yangına giden Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi ekipleri, ormanlık alana atılmış 50 ton oto yan sanayi atığı buldu.

Bursa’da ormanda 50 ton sanayi atığı bulundu

Edinilen bilgiye göre, Yalova yolunun Ovaakça mevkindeki ormanlık alanda yangın olduğu ihbarını alan itfaiye ve zabıta ekipleri harekete geçti. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yangını söndürdü. Çevredeki vatandaşlar, oto yan sanayi şirketlerinin yol kenarına atık atarak çevreye kirlettiğini iddia etti. Bunun üzerine 2 kilometre ileri giden ekipler, burada yaklaşık 50 ton atık tespit etti. Atıkların üzerindeki markalardan yola çıkan ekipler, atıkları atan şirketleri tespit etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bu firmalara ceza keseceği öğrenildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi’nde görevli mühendis Fahrettin Çeliker, “Duman ve ateş ihbarı üzerine buraya geldik. Ateşi söndürdükten sonra belirli aralıklarla dökülmüş 40 kamyon plastik atıkla karşılaştık. Atıkların bir kısmı yanıyordu, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Atan kişileri de tespit ettik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yasalarına göre gerekli işlemler yapılacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X