Bursa’da örnek proje!

Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi’nin Türkiye, Fransa ve Polonya’daki okullarla ortaklaşa yürüttüğü ‘‘Daha Çevre Dostu Yaşamanın 5 Yolu” isimli eTwinning projesi sayesinde öğrenciler hem ürettim yaptı hem de çevre konusunda bilinçlendi.

Bursa’da örnek proje!

Proje kapsamında Aralık ve Ocak aylarında çevre konularıyla ilgili eğitim alan öğrenciler, çevre sorununa bireysel katkılarını tespit ederek çözüm önerileri getirmişti. Bu öneriler Ocak ayından itibaren ‘‘Plastiğe Hayır De”, ‘‘İhtiyacın Yoksa Satın Alma”, ‘‘Geri Dönüştür”, ‘‘Enerji Tasarrufu Yap ve Yerel Ürünler Tüket” isimli 5 ana temada çalışıldı.

Kimi zaman bireysel, kimi zamanda işbirliğiyle çalışan öğrenciler; ileri dönüşüm projeleri, farkındalık videoları, e-kitaplar ve sunumlar hazırlayarak kendi duyarlılıklarını artırdı. Gençler, bu üretimlerini okullarında oa paylaşarak çevresinin de farkındalığını artırdı.

YILMAZ: VERİMLİ OLDU…
Bursa Osmangazi’ye bağlı Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi’nin Matematik Öğretmeni Fatma Keskin Yılmaz, projeden oldukça verim aldıklarını söyledi.

Yılmaz, bu çalışmayla ‘‘sürdürülebilir kalkınma amaçları”, ‘‘iklim değişikliği” ve ‘‘küresel ısınma” farkındalığı oluşturmak istediklerini belirtti. Eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiren öğrencilerin çevre sorunlarına katkıda bulunduğunu anlatan Yılmaz, gençlerin günlük davranışlarını değiştirmeyi gündemine aldığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X