Bursa’da otobüs devrildi: 7 ölü, 39 yaralı

Ankara’daki etkinlik için Bursa’dan yola çıkan kadınları taşıyan otobüs Mezitler’de devrildi. Türk Metal Sendikası üyesi 7 kadın öldü, 39 kişi de yaralandı.

Bursa’da otobüs devrildi: 7 ölü, 39 yaralı

OKTAY KAYALAR-ÖMER BİLİK

Hasanağa’da bulunan Delphi Otomotiv Yan Sanayii ile Mudanya’daki Yazakı Elektrik Sistemleri Fabrikası başta olmak üzere çeşitli tesislerde çalışan Türk Metal Sendikası’nın 1 Nolu Şube’sine üye kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması için Ankara’ya gitmeye karar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da eşiyle konuşmacı olarak katılacağı 22.Kadın İşçiler Büyük Kurultayı için toplam 250 kadın, 6 otobüsle sabah Bursa’dan hareket etti. 

GÜLE OYNAYA ÇIKTILAR

Otobüsler saat 10.00’da peş peşe hareket etti. Güle oynaya başlayan yolculuk, Mezitler’de faciayla son buldu. Edinilen bilgiye göre, Delphi ve Yazakı fabrikalarında çalışan 45 kadın yolcuyu taşıyan Mehmet Tüzün idaresindeki yolcu otobüsü, İnegöl-Bozuyük arasında kalan Mezitler’in Osmaniye mevkiinde saat 11.20’de kontrolden çıktı.

Otobüs şoförü Mehmet Tüzün, direksiyon hakimiyetini kaybedince 45 yolcusu bulunan otobüsün tekerleği yolun solundaki kanala düştü. Refüjdeki kanala devrilen otobüs yan yattı.  

CAN PAZARI YAŞANDI

Bu sırada tam bir can pazarı yaşandı. Otobüsteki yolcuların tamamı yerlerinden savruldu. Koltuklar arasına sıkışan yolcular çığlıklar atmaya başladı. Yardıma ilk koşan ise, olay yerinden geçen diğer sürücü ve yolcular oldu. Çığlık sesleri kulakları adeta sağır edercesineydi…

Kimileri, devrilen otobüsten kendi imkanları çıkmayı başardı. Durumu ağır olanlar ise acı içinde kıvranıyordu. Sağlık ekiplerine de haber verilince 112 Acil Yardım ve Kurtarma’nın ambulansları alarma geçti. Bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi.

ÖLENLERİN 7’Sİ KADIN

İnegöl’den Bozuyük yönüne gidiş Mezitler’de kurtarılma çalışmaları yapılırken durdu. Kazanın bilançosu ise ağırdı… Kazada tam 7 ölü vardı. Üstelik yaşamını yitirenlerin hepsi kadındı.  Güleydan Sezer (44), Leyla Çiçek (41), Leyla Yalçın (32), Fatma Hacıoğulyarı (38), Özlem İnan (36), Elvan Mutlu (27) ve Meyse Keskin’in (43) cansız bedenleri hastane morguna götürüldü.

Yaralılar ise, yapılan ilk müdahalenin ardından hemen ambulanslara bindirildi. Yaklaşık iki saat süren uğraş ssonunda otobüsün altından çıkartılan sürücü Mehmet Tüzün de hastaneye götürüldü. Yaralıların bir çoğu  İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi. 

YARALILARIN İSİMLERİ

Kazada yaralanarak tedavi altına alınanların isimleri de açıklandı. Tedavi altındaki yaralılardan 5’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Ölümden dönen 39 kişinin isimleri şöyle:

Sürücü Mehmet Tüzün (61), Mergül Yüce (38), Meryem Kazancı (33), Ceylan Çakmak (29), Feride Gülersoy (34), Cemile İnan (39), Leyla Yıldırım (44), Zeynep Düzcan (33), Dilek Erdemir (23), Gamze Esmeray (30), Melek Bodur (23), Ayşe Çambaşalı (37), Sevinç Mert (40), Nagehan Kılıç (30), Hacer Göksu (41), Yaşar Şimşek (39, Şirin Vatansever (44), Rahime Salepçi (45), Selda Tekman (38), Nurdan Yılmaz (35), Sevinç Ay (39), Seda Cındık (25), Kerime Seçkin (40), Nimet Eren (47), Filiz Mısırlı (40), Neziha Güler (46), Famiye Değirmenci (47), Kader Tekcan (47), Necla Mutlu (32), Vildan Yılmaz (39), Gülten Hayırsever (45), Neşe Musaoğlu (35), Hilmiye Osmanlar ((46), Necla Çekçek (28), Refika Barışsever (32), Havva Aksoy (39), Filiz Akyürek (35), Türkan Mutlu (39) ve Ayşe Gümüş (38). 

►OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN…

►Bursa’daki kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X