Bursa’da ‘otomat fareleri’ güvenlik kameralarına yakalandı

Bursa’daki 12 metro istasyonunda yiyecek ve içecek otomatlarından yaklaşık 15 bin liralık hırsızlık yaptıkları iddia edilen 5 şüpheli, güvenlik kameralarından tespit edildi. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken şüpheliler, parayı uyuşturucuya yatırdıklarını sö

Bursa’da ‘otomat fareleri’ güvenlik kameralarına yakalandı

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi ilçelerindeki 12 metro istasyonunda bulunan yiyecek ve içecek otomatlarından hırsızlık yapılması üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. İstasyonlardaki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, 5 şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerin, herhangi bir metro istasyonundan trene binip, fazla kalabalık olmayan duraklarda indiği tespit edildi. Şüphelileri güvenlik kamerasından tespit eden ekipler, metro istasyonundaki görevlilere 5 zanlının fotoğraflarını dağıttı. Şüphelilerden ikisi, Korupark metro istasyonunda otomatlardan hırsızlık yaparken güvenlik görevlileri tarafından suçüstü yakalanarak polise teslim edildi.

Polis ekipleri, diğer 3 şüpheliyi de Demirtaşpaşa metro istasyonunda gözaltına aldı. M.K., T.K., R.A., A.K. ve 17 yaşındaki M.S.’nin, tornavida ile otomatların kapağını zorlayarak yaklaşık 15 bin lira çaldığı tespit edildi.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan, hırsızlık anı Nilüfer ilçesi Ataevler metro istasyonundaki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, metrodan indikten sonra etrafı kontrol eden şüphelilerin, yiyecek ve içecek otomatını patlattığı görülüyor. Daha sonra bir temizlik görevlisinin kendilerine doğru geldiğini gören şüpheliler hızla uzaklaşıyor.

RAHAT TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin rahat tavırları dikkat çekti. Gazetecilerin ‘Pişman mısınız?’ sorusuna, “Pişman değilim. Son pişmanlık fayda etmez” gibi cevaplar veren şüphelilerden biri, “Meşhur mu olduk? Manşete otomat fareleri yazın. Paranın hepsini uyuşturucuya yatırdık” dedi.

Hırsızlık suçundan sabıkalı oldukları öğrenilen şahıslar, adli mercilerce serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X