Bursa’da pandemiyle doğan sorun: Toplu ulaşımın eski haline gelmesi zor!

Bursa’nın trafik sıkışıklığını çözebilmek için mesai saatlerinin değişmesinden servislerin güzergahlarına göre hareket saatlerinin belirlenmesine formüller gündemdeyken, Genel Müdür olarak 8.5 yıl Burulaş’ı yöneten Levent Fidansoy’dan değerlendirme yaptı.

Pandemi nedeniyle toplu taşımada eski kapasiteye ulaşmanın yakın ve orta vadede mümkün görünmediğini söyleyen Fidansoy, o nedenle trafikteki araçlara göre düzenleme öneriyor…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bursa’da pandemiyle doğan sorun: Toplu ulaşımın eski haline gelmesi zor!

Tekrarlamakta yarar var… 1989 yerel seçimlerinden bu yana trafik sorunu en önemli gündem ve Büyükşehir yönetimleri ulaşım projelerine ağırlık veriyor.

Fakat…

Ne kadar yeni yol açılırsa açılsın, ne kadar köprülü kavşak yapılırsa yapılsın ve kavşak düzenlensin Bursa kent olarak yapılanları çabuk tüketiyor ve kısa sürede trafik sorunu yeniden en önemli sorun olarak ortaya çıkıyor.

Bunda da araç sayısının rekor şekilde artması en önemli etken oluyor. O nedenle, kent içi ulaşımda çözüm toplu ulaşımda görülüyor.

Aslında…

Toplu ulaşımı geliştirmeye yönelik yapılanlar da küçümsenecek gibi değil.

Hatta…

Özellikle raylı sistem taşımacılığında kentin omurgası kabul edilen hattan daha fazla yararlanma çabaları sonuç verme aşamasına gelmişti ki pandemi süreci ortaya çıktı ve insanlar çekinince toplu taşıma büyük yara aldı.

Bu durumu…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devam için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X