Bursa’da paralel şoku

Bursa Polisi, paralel yapıyla ilgili olarak kentte büyük soruşturma başlattı. Aralarında Orhangazi Üniversitesi’nin de bulunduğu 4 yere eş zamanlı baskın yapan ekipler, evrak topladı ve incelenmek üzere bilgisayar kayıtlarına el koydu.

Bursa’da paralel şoku

Şu ana kadar gözaltı yok. Ancak suçlamalar arasında ise ‘FETÖ/PDY’ye üye olmaktan kara para aklamaya, örgüte bağış adı altında usulsüz para toplamak ve ödeme yapmayan bağışçıların mallarını ellerinden elmak’ gibi bir çok iddia var. 

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa’daki paralel yapılanmayla ilgili olarak bu güne kadar yapılan soruşturmaların en büyüğüne imza attı. 

NERELER ARANDI?

Bağış adı altında usulsüz para toplandığı ve bu paraların saklandığı iddiasıyla ‘Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Yıldırım ilçesindeki Orhangazi Üniversitesi ile, Celal Sönmez’in alıp cemaate bağışladığı Ataevler’deki Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’na bağlı Özel Gevher Sönmez Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, İzmir Yolu’ndaki Barla İşhanı’nın bodrum katındaki depo ve Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Gülcemal Tekstil’e dün sabah saatlerinde ‘eş zamanlı’ baskın düzenlendi.

İDDİALAR NELER?

Kaçakçılık ve Organize Suçlar’ın başlattığı büyük soruşturmada, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’nın faaliyet yürüttüğü ve içinde Özel Gevher Sönmez Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nu da barındıran Ataevler’deki merkezin Fethullahçı Terör Örgütü’nün Bursa’daki para aklama yeri olduğu  iddia ediliyor. Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’na ait bu yerin ise sahtekarlıkla alındığı öne sürülüyor. 

Bu vakfın yöneticilerinin paralel yapının diğer organlarında da yönetici vasfıyla görev aldıkları, vakfın insanların dini duygularını kullanıp ‘öğrenci okutuyoruz’ diye bir çok kişiden arsa, para, çek ve senet aldıkları, çek ve senet verenlerin parayı ödememesi durumunda ise mallarına el koydukları yine iddialar arasında yer alıyor. 

ÜNİVERSİTE NASIL YAPILDI

Alınan bu paraların Fethullahçı Terör Örgütü’nün işlerinde kullanıldığı, Yıldırım’daki Orhangazi Üniversitesi’nin de bu paralarla yapıldığı iddialar arasında yer alırken, tüm bu işlerle de Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’nın başkanı Ahmet Keşkekoğlu’nun ilgilendiği belirtiliyor. Keşkekoğlu’nun bu vakıfla ilgili bütün çekleri toplayıp piyasaya sürdüğü yine iddialar arasında gelmekte.

Soruşturma kapsamında Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Gülcemal Tekstil Sanayi ve Ticaret Ananonim Şirketi’nin sahibi Hilmi Gülcemal’in de adından söz ediliyor. Dün fabrikasına baskın yapılan bu kişinin Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’nın 2008-2012 yılları arasında başkanlığını yaptığı, FETÖ’nün Bursa’da il yapılanmasının himmet, burs, kurban, zekat adı altında topladığı çek ve senet gibi yüklü miktardaki kayıt dışı parayı kendisine ait olan fabrikasında oluşturduğu gizli odalarda sakladığı iddia ediliyor. 

Polisin dün baskın düzenlediği Cumhuriyet Mahallesi İzmir Yolu’ndaki Barla İş Merkezi’nin Habib Nursi Alpaslan’a ait bodrum katında da son yapılan genel seçimlerin ardından usulsüzlüklerle ilgili bir çok evrakın koliler halinde saklandığı kaydediliyor.

Bu arada, Orhangazi Üniversitesindeki bir odanın, vakıfta hiçbir görevi olmamasına rağmen ‘FETÖ’nün Bursa İl İmamı Cansun Sarıyıldız’a tahsis edildiği, bu odanın  vakıf parasıyla ‘kral dairesi gibi döşendiği’ de iddia edildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X