Bursa`da patlayıcı yüklü kamyon alarmı

Bursa ve Adana`da polis, Şırnak`ta kaçırılan 400 kilo patlayıcı yüklü kamyonun bulunması için çalışma başlattı.

Bursa`da patlayıcı yüklü kamyon alarmı
 
Şırnak’ta kaçırılan 400 kilo patlayıcı olayıyla ilgili Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nün Türkiye’deki tüm emniyet birimlerine geçtiği bilgi notu üzerine olaya karıştığı iddia edilen 61 K 8913 plakalı TIR Bursa’nın Ankara girişinde plaka tanıma sistemine takıldı. Boş olan tırda detaylı arama yapılmak üzere olay yerine uzman ekipler çağrıldı. Ekipler çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.
 
ADANA’DA DA ARAMA
 
Genelkurmay Başkanlığı’nın PKK’lı teröristlerin Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne bağlı Aksu Köyü’nde özel bir kömür ocağına ait yaklaşık 400 kilo amonyum nitrat yüklü kamyonu kaçırıldığını açıklaması üzerine alarma geçen Adana’daki polis ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutuyor.
 
PKK’lı teröristler, geçen 27 Ekim’de Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne bağlı Aksu Köyü’nde özel bir kömür ocağına amonyum nitrat taşıyan kamyonu kaçırdı. PKK yandaşları, bomba yapımında kullanılan amonyum nitratı alıp araç ve sürücüsünü serbest bıraktı. Genelkurmay Başkanlığı’nın olayı internet sitesinden duyurmasının ardından Adana’daki polis ekipleri alarma geçti. Şehrin, doğu girişlerinde kontrol noktaları oluşturan Özel Hareket ve Terörle Mücadele ekipleri, amonyum nitratın Adana’ya getirilme ihtimali üzerine şüpheli araçları durdurup didik didik arıyor. Şüpheli görülenlerin kimlik kontrolü yapılırken otobüs ve minibüslerin bagajları da kontrol edildi.
 
Yetkililer, araç bulununcaya kadar önlemleri sürdüreceklerini bildirdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X