Bursa’da Roman Çalıştayı

Yıldırım Kaymakamlığının, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle düzenlediği Roman Çalıştayı, Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) başladı.

Bursa’da Roman Çalıştayı

Vali Münir Karaloğlu, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, iki yıldır BEBKA desteğiyle yürütülen ‘Anladınız mı beni?’ projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Son 15 yıldır Türkiye’de çeşitli toplum kesimlerinin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapıldığını hatırlatan Karaloğlu, Bursa Valiliği olarak, Ankara’da başlatılan ‘Roman açılımı’ kapsamında çalışmalar yaptıklarını anlattı. 

Karaloğlu, Romanların yaşadığı sorunların başında sosyal dışlanmışlığın geldiğini ifade ederek, ‘Bu sorunu ortadan kaldırabilmek için sadece Romanların bunu istemesi yetmez. Toplumda Romanların dışındaki diğer kesimlerin bunu ortadan kaldırması ve Roman toplumunu kucaklaması gerekir’ dedi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, “Romanlar belki de Bursa’ya en eski gelenlerden. Romanların toplumsal hayatta yerlerini almaları gerekiyor. Sosyal, ekonomik, kültürel ve her yönden gelişmeleri gerekiyor. Bu kesime karşı toplumun ön yargılı davranışlarının kırılması, toplumda yer edinip tutunması ve bu intibakın en güzel şekilde sağlanması gerekiyor” diye konuştu. BTÜ Rektörü Arif Karademir de üniversite olarak çalıştayın yürütücülüğünü yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Roman Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Bursa Roman Derneği Başkanı Orçun Zolun da proje sayesinde Romanların sahada özveriyle çalışır hale gelmelerinin sağlandığını belirtti. İki gün sürecek çalıştay kapsamında, 8 oturumda akademisyen, yazar, araştırmacı ve sosyologlar sunum yapacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X