Bursa’da sağanak ve dolu yağışı

Meteoroloji ve Valilik tarafından yapılan kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından Bursa’nın güney ve doğu ilçelerinde sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Bursa’da sağanak ve dolu yağışı

Meteoroloji ve Bursa Valiliği’nin yaptığı, kuvvetli sağanak yağış uyarının ardından, Bursa’nın güney ve doğu ilçelerinde sağanak ve dolu yağışı etkili oldu.

ORHANGAZİ

Orhangazi ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağmurun yanı sıra dolunun da etkili olduğu ilçenin birçok noktasında hava şartlarına hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı.

YENİŞEHİR

Yenişehir ilçesinde başlayan dolu, yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe merkezindeki halkın otobüs durakları ile iş yerlerine sığındığı dolu yağışı bir süre sonra yerini yağmura bıraktı. Dolu ve sağanak özellikle ekili arazilerde zarara yol açtı.

GÜRSU

Gürsu ilçesinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Şiddetli yağış sebebiyle dereler taşarken, vatandaşlar Ericek Göletinin taşmasından endişe etti.

Gürsu’da yağış sebebiyle toplu konut alanına giden yol dereye dönerken, bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekip suyun geri çekilmesini bekledi.

Vatandaşlar o anları cep telefonuyla kayda alıp, sosyal medyada paylaştı.

Bir genç de doludan kaçmaya çalıştığı anları cep telefonu ile çekip paylaştı.

Parklardaki yeşil alanların ise kısa sürede kar yağmışçasına üzerleri beyaza büründü.

İNEGÖL

İnegöl ilçesinde etkili olan dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi. Kayapınar Mahallesi’nde öğle saatlerinde dolu yağışı etkili oldu.

Ceviz büyüklüğündeki dolu, tarla ve bahçelerdeki ürünlere zarar verdi. Yağışın verdiği zarar ise yapılacak tespitin ardından belli olacak.

VALİLİK UYARMIŞTI

Bursa Valiliği’nin ‘sarı kodlu uyarıda bulunduğu yağışların, Osmangazi, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Kestel, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Yenişehir, İznik, Orhangazi ve İnegöl’de etkili olması bekleniyor.

Yağışların 24 Mayıs saat 06.00’ya kadar devam edeceği, metrekareye de 21-50 kilogram yağış düşmesinin beklendiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X