Bursa’da sağlık çalışanları iş bıraktı

Bursa’da kamu hastanelerinde çalışan sağlık personeli iş baraktı. Tedavi olmaya gelen hastalar ise iş bırakan sağlık çalışanlarına tepki gösterdi.

Bursa’da sağlık çalışanları iş bıraktı

Bursa Devlet Hastanesi’nde buluşan Sağlık-Sen, Bursa Tabip Odası, Dişhekimleri Odası ve birçok sağlık personeli, çalışma saatlerinin fazla olması ve nöbet ödemelerini protesto etti. Bursa Devlet Hastanesi’ndeki açıklamadan sonra Çekirge Devlet Hastanesi’ne gelen sendika üyeleri ve sağlık çalışanları, sloganlar atarak eylem yaptı. 

Grup adına açıklama yapan Tabip Odası Şube Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın, “14 Mart Sağlık Haftasında sağlığımız ve haklarımız için bugün aciller dışında sağlık hizmeti vermiyoruz. Sağlıksız çalışma ortamları, çalışma temposu, esnek çalışma süreleri ve alamadığımız nöbet ücretlerinin yer aldığı tablo, biz sağlık çalışanları ve hastalarımız için hiç iç açıcı değil. İnsanüstü bir çabayla, insanlık dışı şartlarda çalışıyoruz. Yıllardır haftada 40 saatlik kanuni sürenin çok üzerinde ve ağır şartlarda çalışıyoruz. Kaliteli sağlık hizmetine bütün halkımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz. Buradan bir kez daha duyuruyoruz; ocak ayı başından beri her cumartesi günü olduğu gibi 14 Mart’ta da aile hekimlerinin ve ASM çalışanlarının nöbet direnişinin süreceğini buradan vurguluyoruz” diye konuştu. 

Bu arada, mesai ve nöbet saatleri ile nöbet ödemelerinin yeterli olmadığı gerekçesiyle kamu hastanelerinin poliklinik bölümünde iş bırakan sağlık personeline hasta ve hasta yakınları tepki gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X