Bursa’da sağlıkta dönüşümün 2. aşaması başlıyor

Bursa’da sağlıkta dönüşümün birinci ayağı olan hastane yatırımlarının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan, dönüşümün ikinci aşamasında koruyucu sağlık hizmetlerinin ön planda olacağının altını çizdi.

Bursa’da sağlıkta dönüşümün 2. aşaması başlıyor

Bursa’da halen 6 hastane inşaatının devam ettiğine dikkat çeken Dr. Akan, “Gemlik ve Yüksek İhtisas Kardivasküler Cerrahi Hastane’sinin yapımında sona gelindi. Yenişehir, Kestel, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ve Şehir Hastanesi’nin de inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Hastane yatırımlarımız en geç 2019 yılında bitecek ve bu yatırımlarımız uzun yıllar şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayacak.  Artık sağlıkta dönüşümün ikinci fazına geçiyoruz. Bu aşamada Sağlık Bakanlığı’nın stratejik hedef planları doğrultusunda acil sağlık hizmetleri daha da güçlenecek. Nitelikli sağlıklı hizmetleri olan; yanık tedavisi, reimplantasyon, inme tedavi gibi hizmetlerin yanında koruyucu sağlık hizmetlerine ağırlık verilecek” dedi.

15 YENİ SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Dönüşümün ikinci aşamasında sağlıklı yaşam merkezlerinin önem kazandığını belirten Dr. Akan, “İlimizde şu an Yıldırım’da iki, Nilüfer ve İnegöl ilçelerinde birer olmak üzere 4 tane sağlıklı yaşam merkezi bulunmakta. Osmangazi ve Mudanya’daki sağlıklı yaşam merkezlerimizin de yakın bir zamanda hizmete girmesiyle bu sayı 6’e çıkacak. Yılsonuna kadar 15 yeni sağlıklı yaşam merkezinin ihalesine ve inşaatına başlamak istiyoruz. Yapılacak sağlıklı yaşam merkezlerinde; obezite ile mücadele ve sağlıklı beslenme birimi, tütünle mücadele ve sigara bıraktırma polikliniği, gebe bilgilendirme sınıfı, annelik okulu, kadın sağlığı bölümleri, ergenlik problemleri çözümü ve takibi, internet bağımlılığıyla mücadele, diyabetik hasta birimi, kanser tarama gibi çeşitli sağlık hizmetleri veren birimler olacak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X