Bursa’da sağlıkta şiddete 200 mahkumiyet

Bursa’da, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören çocuklarının ölüm haberini alan anne baba, hastaneyi adeta savaş alanına çevirdi. Olayın ardından konuşan Bursa İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ve Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri

Bursa’da sağlıkta şiddete 200 mahkumiyet

Sağlık Müdürü Dr Özcan Akan, “3 yılda 479 sağlıkta şiddet davasından 200 tanesi mahkumiyetle sonuçlandı”dedi. 

Olay, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yoğun bakım ünitesinde kas hastalığı tedavisi gören 12 yaşındaki K.A. rahatsızlandı. Bunun üzerine yoğun bakım ünitesinde görevli doktor aileyi arayarak, çocuğun durumunu bildirdi. Aile hastaneye gelmeden hayatını kaybeden çocuğun cenazesi morga kaldırıldı. Bir süre sonra hastaneye gelerek yoğun bakım ünitesine giren anne Ş.A. ve baba M.A.A., çocuklarının öldüğüne inanamadı. Sağlık personeli ile aile arasındaki tartışma biranda büyüdü. Tartışmanın büyümesiyle birlikte anne ile baba sağlık personeline hakaret edip, darp girişiminde bulundu. Ailenin koltuk ve sandalyeleri atmasıyla, sağlık personeli kendilerini soyunma odasına kilitledi. Soyunma odalarının kapılarını kırmaya çalışan aileyi, hastanenin güvenlik görevlileri güçlükle sakinleştirdi.

Yoğun bakım ünitesinde bilgisayar, koltuk, sandalye, masa ve camların kırıldığı gözlemlenirken, yaşanan olay sonrası açıklama yapan Bursa İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ve Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın yapılan saldırıyı kınadı. Yaşanan olayın hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade eden Rüstem Aşkın, “Her türlü hak arama yolunun açık olduğu bir hastanede, bir kurumda ve bir ülkede bu tür davranışlar asla tasvip edilemez. Hekimlerimiz ve hemşirelerimiz hastalara hizmet vermek için geceli gündüzlü çalışıyorlar. Şifa sunan eller bu tür fena muameleler asla hoş görülemez” diye konuştu.

Yoğun bakımda gerek çalışanlara ve gerekse ortamdaki malzemelere yönelik yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Akan, “Biz İl Sağlık Müdürlüğü olarak bunun peşini bırakmayacağız. Avukat arkadaşlarımız bu konuyu ilgili mercilere ulaştırdılar. Hukuksal süreç başlamış durumda. Tabi ki tedavi olurken bir takım sonuçlar olabiliyor. Bunun sükunet ile karşılanması gerekiyordu. 2012 yılından itibaren açılan buna benzer sağlıkta şiddete yönelik 479 davanın yaklaşık 200 tanesi mahkumiyet ile sonuçlanmış. Bunların hiçbir zaman arkasını bırakmayacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X