Bursa’da sahipsiz at ve baraka operasyonu

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde başı boş atlar toplanırken, kaçak barakalar yıkıldı.

Bursa’da sahipsiz at ve baraka operasyonu

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevrede başıboş dolaşan atlar ve kaçak barakalara yönelik operasyon düzenledi.

Güneştepe, Yunuseli ve Emek mahallelerinde başı boş dolaşan çok sayıdaki sahipsiz at Osmangazi Belediyesi zabıta ekiplerinin çevik kuvvet nezaretinde düzenlediği operasyonla toplandı. Sahipsiz dolaşan 13 at ekipler tarafından toplanıp kamyonlara yüklenerek Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı’na teslim edildi. Atların toplanmasının ardından Güneştepe Mahallesi’nde Seyithan Çarboğa’ya ait kaçak ahır, içerisindeki iki koyunun dışarı çıkarılmasından sonra iş makinesi tarafından yıkılarak yerle bir edildi. Daha sonra boş arazilere kaçak olarak yapılan diğer ahır, baraka ve çadırlar tek tek yıkıldı.

Atlarının belediye tarafından yakalandığını duyup olay yerine gelen vatandaşlarla belediye ekipleri arasında tartışmalar yaşandı. Polis ve zabıta ekiplerinin kararlı tutumu karşısında tartışmaya son veren at sahipleri, toplanan atlarını nasıl geri alabileceklerini öğrenmenin derdine düştü.

Güneştepe Mahallesi’ndeki başı boş atların toplanıp kaçak baraka ve çadırların yıkılmasının ardından ekipler bu kez Emek Mahallesi’nde Suriyeli göçmenlerin kaldığı kaçak çadır ve barakaları yıktı. Zabıta ekipleri tarafından daha önce ikaz edilmelerine rağmen vatandaşlara ait boş arazilerde kurdukları çadırlarda kalmaya devam eden Suriyeli göçmenlerin çadırları iş makinesi ile yıkılarak yerle bir edildi.

Gün boyu süren ve her hangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı operasyonda, Güneştepe ve Emek mahallelerinde 13 tane başıboş at toplanıp, 50’ye yakın kaçak ahır, baraka ve çadır yıkıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çevreye rahatsızlık veren başı boş hayvan, kaçak yapı ve benzer görüntülere asla müsaade etmeyeceklerini, bu tür olumsuzluklarla mücadelenin bundan sonra da kararlı bir şekilde süreceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X