Bursa’da sahte müsteşar yakayı ele verdi

Bursa’da vatandaşları, kamu personeli yapma vaadi ile kandırıp paralarını alan ve kredi kartı dosya masraflarınızı geri ödeyeceğiz diyen iki dolandırıcı göz altına alındı.

Bursa’da sahte müsteşar yakayı ele verdi

Olay Bursa’nın Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi’nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre bir kafede oturan A.N.’nin yanına giden Şefki K. (45) tanışıp sohbet etmeye başladı.

Burada kendisini Kamu Güvenliği Müsteşarı olarak tanıtan S.K. Sohbet sırasında A.N.’ye 20 bin lira karşılığında kendisini kamu personeli yapacağını söyledi.

Ş.K.’nin iş vaadine inanan A.N. bankadan para çekip şüphelinin hesabına 20 bin yatırdı. Bir daha haber alamadığı Ş.K.’dan şüphelenen N.A. durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ş.K.’nin yerini tespit ederek gözaltına aldı.

DOSYA MASRAFI OYUNUNU POLİS BOZDU

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinin gerçekleştirdiği bir başka operasyonda ise vatandaşları cep telefonundan arayıp kendisini banka görevlisi olarak tanıtıp ‘dosya masraflarınızı geri vereceğiz, banka hesabınızı ve şifrenizi bize verin’ diyerek hesaplarındaki parayı çeken ve bir ayda beş kişiyi dolandırıp 30 bin liralık vurgun yapan Cemil A.(38) ekipler tarafından şuç üstü yakalandı.

İki şüpheli emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X