Bursa’da sahte savcılar Yan-Dol ekiplerine takıldı

Bursa’da bir ayda yaklaşık on beş kişinin yakalandığını belirten Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Ekipleri başarılı operasyonlarına devam ediyorlar. Yan-Dol ekipleri tarafından dün yakalanan ve Bursa’da 9 kişiyi 750 bin lira dolandıran 3 kişi bugün ad

Bursa’da sahte savcılar Yan-Dol ekiplerine takıldı

HAKAN GÖNÜL

Bursa il ve ilçelerinde, genellikle 65 üstü emeklileri hedef alan dolandırıcılar polisin ve halkın dikkatleri üzerine paçayı ele verdi.

Yan-Dol ekipleri Bursa’da 9 kişiyi 750 bin lira dolandıran 3 kişiyi bugün savcılığa yolladı.

Bursa’da dolandırıcılık zanlısı, Abdülkadir A., İsa Ç. ve Mehmet K. telefon yolu ile aradıkları kişilere kendilerini savcı olarak tanıttılar. Daha sonra mağdurlardan, FETÖ terör örgütüne himmet sağlama suçu nedeniyle  evlerinde arama yapacaklarını ya da ziynet eşyalarını ve paralarını çantaya koyup belirttikleri yere götürmelerini istediler. Getirilen çantaları aldılar ve bölgeden uzaklaştılar.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Dün yaşanan olaylarda yakalanan üç kişi aradıkları kişilerin durumu anlayarak polisi araması sonucu suçüstü yakalandı. Aralarında bulunan Mehmet K.ise biraz daha şansızdı.

Zafer Mahallesi muhtarını arayıp aynı şekilde para istemesi sonucunda muhtar, durumu fark edip olayı polise bildirdi. Mahalle sakinleri ise polisten önce davranarak linç girişiminde bulundular.

Olay yerine gelen polisler şahsı alarak emniyete götürdü. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 kişi tutuklanmak üzere adliyeye sevk edildi. 

Bursa polisi ise vatandaşların bu durumlar karşısında polisi aramalarını ve itibar etmemelerinin önemini altını çizerek tekrardan vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X