Bursa’da savcı olduğunu söyleyip…

Mudanya’da, telefonda savcı olduğunu söyleyip evine gittiği kadının 50 bin lira değerindeki altınlarını ve 50 bin lirasını alan kişi ile arkadaşı, İstanbul’a gitmeye çalışırken yakalandı.

Bursa’da savcı olduğunu söyleyip…

Alınan bilgiye göre, 71 yaşındaki Ş.T’yi ev telefonundan arayıp kendisini savcı olarak tanıtan M.K, kimlik bilgileri üzerinden terör örgütü PKK’ya yardım edildiğini belirlediklerini söyleyerek, onu bu durumdan kurtarmaları için para istedi.

Ş.T’nin evine giden M.K, kadının 50 bin lira değerindeki altınlarını aldı. M.K, yeniden irtibat kurduğu kadından, altınların yeterli gelmediği ve bir miktar parasını daha almaları gerektiğini belirtti. Bunun üzerine hesabının bulunduğu bankaya giden Ş.T, 50 bin lirasını çekerek zanlıya teslim etti. Parayı alan M.K, kadına bir cep telefonu verip bununla irtibata geçeceklerini söyledikten sonra yanından ayrıldı.

M.K, verdiği telefondan ulaştığı Ş.T’ye, “Telefonu su dolu bir kovaya at ve üzerine bir bardak su iç” dedi. Dolandırıldığını anlayan kadın, polise başvurdu.

Kadından M.K’nın eşkal bilgisini edinen polis ekipleri, ilçe giriş ve çıkışlarında önlem aldı.

Mudanya’daki İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İskelesi’nde x-ray cihazından geçerken şüphelenilen C.V.C’nin üzerindeki poşette bir miktar altın bulundu. C.V.C’nin yanındaki M.K’nın üzerinden ise Bursa’dan bir banka şubesinden Şanlıurfa’da S.A. adlı kadının hesabına 50 bin lira havale edilmesine ilişkin dekont çıktı.

Gözaltına alınan M.K. ve C.V.C, emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Altınları Ş.T’ye teslim eden polis ekipleri, parayı çektiği belirlenen S.A’nın yakalanması için çalışma başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X