Bursa’da şehit anneleri unutulmadı

Anneler Günü’nde şehit annelerini unutmayan Bursa’nın Yıldırım Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Bursa’da şehit anneleri unutulmadı

Yıldırım Belediyesi, Anneler Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali, ilçede yaşayan 65 şehit annesi ve yakınları ile bir araya geldi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Şenol, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Uğurer, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şenol da katıldı. Şehit anneleri ile tek tek ilgilenen Başkan Edebali, yaptığı konuşmada “Gaziler onurlanmış, şehitlerimiz ise nurlanmış askerlerdir. Burada bulunan saygıdeğer şehit aileleri evlatlarıyla ne kadar övünseler azdır” dedi.

Yıldırım Belediyesi’nin yılın belirli günlerinde değil, her günü şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu da hatırlatan Başkan Edebali, “Onlar vatan savunmasında gözlerini dahi kırpmadan canlarını devletimizin bekası için siper etmişlerdir. Devletimizi güçlü devlet yapan işte bu inanç, kararlılık, vatan, devlet ve bayrak aşkıdır” diye konuştu.

“ŞEHİT ANNELERİ BİZLERE EMANET”

Şehit annelerinin sadece evlatlarının değil, tüm Türkiye’nin annesi olduğunu söyleyen Başkan Edebali, “Bu mutlu günlerinde evlatlarını bağrına basamayan, onları kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerimizin her zaman yanlarındayız. Onlar; yüreğimizde sonsuza kadar yaşayacak kahraman şehitlerimizin bize emanetidir. Bende kendimi onların birer evladı, birer kardeşi olarak görüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, dünyanın en kutsal görevini üstlenen, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, aramızdan ayrılan annelerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X